Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat acorda amb els operadors un pla de coordinació per a assegurar les telecomunicacions durant emergències

La Generalitat acorda amb els operadors un pla de coordinació per a assegurar les telecomunicacions durant emergències

Operadores y emergencias

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, i la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències, Irene Rodríguez, s'han reunit hui amb representants de les companyies operadores de telecomunicacions per a millorar la coordinació i l'eficàcia en la resolució d'incidències en infraestructures de telecomunicacions.

Estes infraestructures, en especial les estacions base de telefonia mòbil, es veuen afectades sovint per situacions d'emergència com ara incendis, inundacions, moviments sísmics, etc., que deixen sense servici als ciutadans i inclús als col·lectius que realitzen tasques de gestió i resolució d'emergències.

Segons ha assenyalat la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències, "s'ha reunit als agents que intervenen en la provisió de servicis de telecomunicacions per a assegurar que, en estes circumstàncies, s'oferix la màxima disponibilitat de xarxes i infraestructures".  

Este és el cas dels operadors de telecomunicacions que disposen d'infraestructures pròpies, com Telefónica, Vodafone, Orange, ONO,  Abertis Telecom i Ràdio Televisió Valenciana.

Per la seua banda, la directora general de Tecnologies de la Informació ha assenyalat que "en la reunió s'ha treballat per a millorar les sinergies entre les xarxes d'estos operadors i la xarxa corporativa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat (COMDES) de la Generalitat, que oferix comunicacions fiables a la majoria dels col·lectius i servicis que participen en la resolució d'emergències" (bombers, protecció civil, sanitat, policia autonòmica i local).

Així mateix, la trobada ha servit per a establir les bases de l'intercanvi d'informació sobre l'estat dels servicis de telecomunicacions durant les emergències.  

"Els operadors disposen i apliquen els seus plans de contingència però és necessari millorar l'intercanvi d'informació i la coordinació tant en les actuacions correctives com de desplegament de mecanismes extraordinaris de reposició i reforç dels servicis de telecomunicacions", ha afegit la titular de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI).