Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Vicent Soler: “La Comunitat Valenciana arrossega un retard tecnològic preocupant derivat de la falta de coratge polític dels governs anteriors”

Vicent Soler: “La Comunitat Valenciana arrossega un retard tecnològic preocupant derivat de la falta de coratge polític dels governs anteriors”

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que la Comunitat Valenciana "arrossega un preocupant retard tecnològic, derivat de la falta de coratge polític d'anteriors governs, incapaços de liderar el canvi estratègic necessari per a completar la transformació digital a què ens urgixen des de totes les esferes".

En eixe sentit, Soler ha assenyalat que "menys del 15% dels tràmits en la Generalitat són plenament electrònics", i ha afegit que "la cobertura de banda ampla de més de 30Mbps en la Comunitat no arriba al 24% i la cobertura d'alta velocitat de més de 100Mbps és d'un exigu 7%".

"El 23% de la població està en situació d'exclusió digital", ha afirmat Soler, qui ha recordat que el Consell va aprovar el passat mes d'abril el Pla de Transformació Digital que "naix com un pas més en el nostre propi procés de millora de la gestió pública, però també com un pas important per als drets de la ciutadania". L'objectiu del Consell és afavorir el desplegament de xarxes de nova generació fonamentalment en les zones amb menor cobertura, les rurals i escassament poblades, i donar prioritat a les inversions públiques que maximitzen el seu desenvolupament econòmic i social".
 
Així s'ha expressat el conseller en la clausura de la XVIII edició dels Premis i Nit de les Telecomunicacions Valencianes 2016 "Telecomunicacions per a un desenvolupament sostenible" que ha tingut lloc en l'Hemisferic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

"Hem de potenciar els proveïdors locals"

Soler ha assenyalat que el Consell "ha llançat dos noves contractacions, la dels serveis i subministraments de telecomunicacions i atenció telefònica i online a l'usuari, coneguda com CESSTIC, i la del control de qualitat dels projectes i serveis TIC de l'Administració de la Generalitat".

El conseller ha assegurat que "s'ha intentat fugir del que havia sigut la política habitual a l'hora de realitzar licitacions en la Generalitat, la dels macroconcursos, per a fomentar la competència i que no sols les grans empreses i multinacionals puguen accedir als contractes, sinó també les pimes valencianes del sector". "Som conscients que hem de potenciar els proveïdors locals, per que ajudarà a la internacionalització de les nostres empreses", ha afegit el Soler.

Finalment, el titular d'Hisenda i Model Econòmic ha assenyalat "la importància de prestar atenció al sector TIC i a la indústria per a millorar el nostre model productiu i afavorir el desenvolupament sostenible", i ha recordat que el Consell ja ha aprovat nous projectes en esta matèria, com el de l'ampliació de la xarxa COMDES "per a millorar la seua capacitat i la seua cobertura, amb una inversió de 11,2 milions d'euros".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial