Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Vicent Soler: "El sistema de contractació electrònica reduirà costos i serà peça clau per al canvi del model productiu"

Vicent Soler: "El sistema de contractació electrònica reduirà costos i serà peça clau per al canvi del model productiu"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que el sistema de contractació pública electrònica "és una peça clau de la transformació de les administracions públiques", i ha subratllat la necessitat de tindre un major compromís amb les noves tecnologies en aquest àmbit, perquè "comporta una millora en la gestió administrativa, especialment quant a eficàcia, eficiència i transparència". "És a dir, permetrà tindre un control total del recorregut que fa qualsevol factura en el seu pas per l'Administració", ha afegit.

L'automatització de la contractació redueix "els costos administratius, agilitza els processos i centralitza les tasques administratives que requereixen més despesa, amb el consegüent estalvi", ha assenyalat Soler, que també ha afegit que la contractació electrònica serà "clau per a ajudar a realitzar el canvi del model productiu que està impulsant el Consell, basat en la innovació i el coneixement".

El conseller ha realitzat aquestes declaracions durant la clausura del I Congrés Nacional de Contractació Pública Electrònica que s'ha realitzat els dies 4 i 5 de maig a València en el Centre Cultural La Petxina, acte a què també ha assistit el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló.

Soler ha assenyalat que, abans d'arribar al Consell, "tan sols el 12% dels tràmits es podia completar de manera electrònica". "En la Generalitat patim un retard tecnològic derivat d'unes accions polítiques basades més en el màrqueting que en la cerca de resultats", ha afegit.

En aquest sentit Soler ha assegurat que, en el que va d'any, "s'han rebut més de 200.000 factures electròniques en la Generalitat" i ha destacat que "quasi la totalitat dels proveïdors de la Generalitat ja remeten les seues factures per aquesta plataforma i han vist com ha millorat la gestió". No obstant això, ha recordat que l'Administració electrònica "és quelcom encara molt llunyà i queda molt camí per davant".

Finalment, el titular d'Hisenda i Model Econòmic ha anunciat que el Consell, en coordinació amb els ajuntaments de la Comunitat, "garantirà l'accés a Internet a tots en igualtat de condicions, independentment de la seua ubicació". "Augmentarem la connectivitat en banda ampla i millorarem l'accés en les zones amb menor cobertura, les rurals o escassament poblades, per a oferir totes aquestes noves oportunitats a tots els municipis, empreses, autònoms i ciutadania en general", ha agregat Soler.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial