Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Vicent Soler anuncia una inversió de 7,6 milions per a reforçar el centre d'operacions de la Generalitat contra els ciberatacs

Vicent Soler anuncia una inversió de 7,6 milions per a reforçar el centre d'operacions de la Generalitat contra els ciberatacs

Vicent Soler anuncia una inversió de 7,6 milions per a reforçar el centre d'operacions de la Generalitat contra els ciberatacs

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat hui que la Generalitat ha reforçat el centre d'operacions en matèria de ciberseguretat, el CSIRT-CV, amb una inversió de 7,6 milions d'euros en els pròxims quatre anys, destinats a dotar de més personal i mitjans este organisme, l'actuació del qual, junt amb la dels tècnics de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, ha sigut decisiva en el recent atac a nivell mundial provocat pel virus Wanna Cry, del que la Generalitat ha eixit indemne sense cap equip infectat.

Vicent Soler, de qui depén la seguretat en matèria de noves tecnologies, ha realitzat estes manifestacions en la clausura de la 19 edició dels Premis i Nit de les Telecomunicacions Valencianes 2017, que ha tingut lloc hui en l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.

La inversió anunciada pel titular d'Hisenda inclou també un pla de formació a ciutadans i empreses en matèria de ciberseguretat, amb l'objectiu d'augmentar el seu coneixement sobre les noves amenaces i millorar les seues pràctiques segures, de manera que es minimitzen els incidents.

L'últim atac hi ha marcat un punt d'inflexió i ha instal·lat una sensació de vulnerabilitat en la nostra societat. Amb això, esperem que, a l'estar més sensibilitzada, la societat siga més receptiva a les accions del centre i puguem generar la cultura de ciberseguretat que és necessària a la Comunitat Valenciana", ha ressaltat el titular d'Hisenda. Amb este objectiu, la Conselleria d'Hisenda ha destinat 7,6 milions a reforçar el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV) durant els pròxims quatre anys, ha desvelat el conseller.

Gràcies al nou pressupost, el personal del CSIRT-CV es duplicarà al passar de 8 a 17 tècnics. Es tracta d'un personal tècnic molt qualificat, amb un alt nivell d'actualització tecnològica i amb un ampli espectre de cobertura en les distintes disciplines de la ciberseguretat.

El conseller Soler ha recordat que el CSIRT-CV processa una mitjana diària de més de 300.000 alertes provinents dels sistemes de seguretat de la xarxa corporativa de la Generalitat i ha gestionat, des que va iniciar el seu funcionament, 6.000 incidents de seguretat, sent més de 130 d'estos, de màxima criticitat.

Impuls de la banda ampla

Des del Consell també s'està desenvolupant un nou Pla d'Implantació de la Banda Ampla d'Alta Velocitat al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, "amb l'objectiu de garantir la connectivitat de ciutadans i empreses, especialment en àrees rurals o escassament poblades i en els parcs industrials de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat el titular d'Hisenda.

Vicent Soler ha explicat que la Generalitat està col·laborant amb els operadors, associacions i altres agents implicats, per a dissenyar les actuacions públiques que acceleren "el desplegament de xarxes de noves generació en aquells llocs en què, lamentablement, encara no n'hi ha".

"El nostre objectiu és que les telecomunicacions oferisquen noves oportunitats a tots per igual, independentment del punt del mapa en què residisquen, la qual cosa ajudarà a reduir la bretxa digital i a generar negoci en tots els racons del nostre territori. La integració digital resulta clau per a aconseguir la inserció laboral i social", ha assenyalat el conseller.

Segons Soler, "des del Consell tenim com a objectiu connectar als desconnectats". "Volem eliminar les barreres que encara persistixen en la nostra societat, perquè tots puguen accedir a la banda ampla i, amb ella, a la integració plena en la nova societat digital", ha indicat el titular d'Hisenda.

L'Administració digital, una realitat

Soler també ha destacat que "la transformació digital comença a ser una realitat en l'Administració El conseller ha desgranat les dades que avalen l'impuls de la Generalitat sense papers: "La tramitació electrònica ha augmentat un 35%, amb 6 milions de tramitacions; els pagaments on line, un 250%, amb més de 12.500 abonaments; i s'ha triplicat l'ús de la carpeta ciutadana, a la que, a més, hem donat accés des de mòbils i tauletes tàctils".

Així mateix, el nombre de firmes digitals en l'Administració ha passat de 400 mensuals a 250.000 i s'ha començat a implantar un sistema d'identificació per a poder firmar, sense certificats ni targetes, des del mòbil. "I una de les dades més cridaneres: més de 200.000 persones s'han estalviat haver de desplaçar-se a una finestreta per a presentar sol·licituds amb documentació i ho han fet per Internet", ha comentat Soler.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial