Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Transparència millora l'accés a la informació en GVA Oberta per ajustar el portal a la nova llei

Transparència millora l'accés a la informació en GVA Oberta per ajustar el portal a la nova llei

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació es troba en ple procés de desenvolupament de l'aplicació de la Llei de Transparència. Un dels aspectes fonamentals d'esta nova llei és facilitar l'accés de la informació a la ciutadania a través d'eines informàtiques.

La web GVA Oberta respon a esta vocació de la conselleria d'obertura i visibilitat dels comptes públics de les administracions locals i regionals. Per aconseguir-ho, en els últims dies s'ha realitzat una millora de les característiques tècniques del portal. A mes, com hi ha assenyalat la directora general de Transparència, Aitana Mas, des de la Conselleria "seguirem treballant en millorar el seu funcionament i en desenvolupar dispositius informàtics per homogeneïtzar processos". Es tracta d'un primer pas molt important en el compliment de la Llei de Transparència. No obstant això, com ha matisat Mas, "cal seguir avançant per ampliar el coneixement en temps real".

Entre les novetats que incorpora el portal GVA Oberta es troba la comparativa de lliuraments a compte de 2015, els tributs propis i cedits, les modificacions de crèdit de 2014 i 2015 i l'actualització del volum pressupostari de contractes. Al mateix temps, per complir amb els paràmetres que marca l'associació Transparència Internacional s'està millorant el document reutilitzable dels comptes públics, accessible a la ciutadania per a la seua descàrrega i utilització.

Aitana Mas s'ha mostrat especialment satisfeta per ser la Conselleria de Transparència la primera que publica a la plataforma el currículum del conseller i els seus tres directors generals. La directora general ha incidit que l'accés a totes estes dades i documents és possible "gràcies a la cultura de l'accessibilitat".

A més de la publicació dels pressupostos la propera mesura que s'incorpore a GVA Oberta serà la publicació d'este document en mode reutilitzable. La conselleria d'Hisenda està al corrent de la petició de publicació en el dit format i en els pròxims dies estaran disponibles per a l'ús de la ciutadania.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial