Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: "Reforcem un 25% la xarxa de comunicació per a blindar la Comunitat davant de situacions d'emergència o catàstrofe"

Soler: "Reforcem un 25% la xarxa de comunicació per a blindar la Comunitat davant de situacions d'emergència o catàstrofe"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat hui un espectacular increment de la xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana (COMDES), una plataforma que pot ser essencial per a salvar vides ja que no l'afecta les xarxes mòbils de les operadores privades. Soler ha detallat que el Consell "reforçarà un 25% la xarxa de comunicació per a blindar la seguretat dels valencians davant de situacions d'emergència o catàstrofe".

Vicent Soler ha realitzat estes declaracions este dimecres durant la presentació del projecte d'ampliació de la xarxa COMDES davant de les organitzacions i entitats responsables dels servicis d'emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana. En l'acte ha intervingut també el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, i s'ha comptat amb la presència del director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el director general d'Administració Local, Antoni Such.

Segons ha explicat Soler, s'ampliarà la capacitat de la xarxa COMDES dels actualment 8.000 usuaris possibles a 10.000. Respecte a això, ha assenyalat que la tecnologia digital de la xarxa COMDES oferix funcionalitats que faciliten enormement l'operativa dels agents de les flotes, i que poden ser "clau per a la gestió de les situacions d'emergència".

El conseller ha assenyalat que el projecte compta amb una inversió de 11,2 milions d'euros en dos anys, la qual cosa suposa un esforç pressupostari "considerable", a més de tècnic i organitzatiu, i ha sol·licitat la col·laboració dels ajuntaments en la instal·lació de les noves estacions base, "ja que són els principals beneficiaris de l'ampliació".

Soler ha destacat que "les noves tecnologies són una ferramenta fonamental per a la millora de la qualitat dels servicis públics dels ciutadans i l'eficiència en el gasto públic", i ha posat la inversió en la xarxa COMDES com un exemple del canvi cap a "un nou model econòmic basat en les noves tecnologies i la innovació i superador de la política de la rajola de l'anterior govern que el nou executiu vol impulsar".

La xarxa COMDES de la Generalitat (comdes.gva.es) és una xarxa de comunicacions mòbils (veu i dades) a disposició de les organitzacions i flotes que presten els servicis de prevenció, rescat, emergències i seguretat en el territori de la Comunitat Valenciana, com ara bombers, protecció civil, emergències sanitàries i les policies locals i autonòmica, entre altres.

La xarxa permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada.

"En l'actualitat estem treballant per a poder comptar amb una major capacitat de comunicacions, sobretot en zones rurals, per a millorar la coordinació en situacions d'emergències com poden ser els incendis forestals", ha assenyalat el conseller. En concret, el sistema garantix la mateixa cobertura de seguretat en les poblacions de l'interior i menys accessibles, que en els grans nuclis urbans.

També s'augmentarà un 40% el nombre d'estacions base amb la suma de 50 estacions addicionals a les 120 ja existents. Les noves estacions permetran millorar la cobertura en interiors en municipis de més de 20.000 habitants i millorar-la en exteriors en municipis de més de 3.000 habitants. Així mateix, també es millorarà la cobertura en noves línies de metro i en algunes zones especials com l'Hospital la Fe de València o l'Aeroport de l'Altet), entre altres.

97% de la població coberta

COMDES va ser concebuda per a arribar a integrar totes les organitzacions i entitats responsables dels servicis d'emergències i seguretat del conjunt del territori. Actualment, dóna servici a més de 8.200 usuaris de 132 flotes i més de 150 ajuntaments, entre els quals es troben les capitals de província.

La xarxa COMDES compta amb cobertura integral en tota la Comunitat i dóna servici al 97 % de la població, la qual cosa vertebra el territori i facilita la coordinació i l'eficiència d'un conjunt de servicis de què depenen vides humanes i la integritat de béns d'alt interés públic.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial