Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: 'Els instituts tecnològics són essencials per a la transformació del model econòmic perquè afavorixen la innovació de manera sostinguda'

Soler: 'Els instituts tecnològics són essencials per a la transformació del model econòmic perquè afavorixen la innovació de manera sostinguda'

Soler: 'Els instituts tecnològics són essencials per a la transformació del model econòmic perquè afavorixen la innovació de manera sostinguda'

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que "els instituts tecnològics són essencials per a la transformació del model econòmic perquè afavorixen la innovació de manera sostinguda".

"El Consell, com a Govern responsable, compta amb una estratègia a llarg termini per a l'economia, tenint molt present l'impacte sobre les pròximes generacions". "Per això l'Acord del Botànic va fixar, com una de les principals prioritats, assentar les bases d'un nou model econòmic basat en la millora de la productivitat, a través del coneixement i la innovació, sobre el principi de sostenibilitat, tant ambiental com productiva i social", ha afegit Soler.

"Les forces que sustentem este Govern estem convençudes de que necessitem recuperar la confiança en el nostre futur, i, per a això, és essencial millorar el comportament del nostre model econòmic", ha dit el conseller Soler.

El conseller d'Hisenda ha realitzat estes afirmacions en la ponència que ha pronunciat en el marc del IV Fòrum de Consellers de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT). Segons Vicent Soler, "la Comunitat Valenciana s'enfronta al repte de millorar les bases del seu creixement en un món globalitzat, on l'evolució de la productivitat és la clau de la competitivitat".

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic està treballant "per a abordar les polítiques necessàries en aspectes com la innovació, el finançament empresarial, el capital humà, l'especialització productiva, la internacionalització empresarial o la qualitat de les institucions".

"Però, a més, -ha assenyalat Soler-, el Consell aposta per posar a les persones en el centre, com l'actiu principal d'un model econòmic basat en el coneixement, com a agents del canvi necessari per a les empreses, institucions i administracions públiques i com a beneficiaris últims dels resultats de l'activitat econòmica".

El paper fonamental de REDIT

Durant la seua intervenció, el conseller d'Hisenda ha destacat el paper fonamental que representa la Xarxa d'Instituts Tecnològics, "que ha de contribuir al desenvolupament del coneixement i que este s'aplique de forma més intensa en la societat i en les empreses".

"Esta xarxa d'instituts juga un paper determinant en el sistema valencià de ciència, tecnologia i innovació i es convertix en una de les seues fortaleses més clares. No hi ha dubte que REDIT és una peça fonamental per al canvi estructural que necessitem", ha afirmat Soler.

En este sentit, el conseller ha fet insistència en la importància de la col·laboració publicoprivada com a ferramenta clau en un sistema productiu com el de la Comunitat Valenciana, "on escassegen les grans empreses, i les pimes i microempreses poden trobar dificultats per a invertir en capital tecnològic i recursos humans d'alta especialització".

Les tecnologies de la informació i la comunicació com a ferramenta bàsica

Així mateix, el conseller d'Hisenda ha destacat la importància que representen les tecnologies de la informació i la comunicació com a ferramenta bàsica per a fer possible l'economia del coneixement, perquè "allà on no hi ha connectivitat adequada, de res servix que promoguem la transformació digital de les empreses i institucions".

En este sentit, Soler ha explicat que des de la Conselleria d'Hisenda s'està treballant en un nou pla d'implantació de la banda ampla d'alta velocitat, "que tindrà dos objectius bàsics: la banda ampla com a factor d'inclusió social i la banda ampla com a motor del canvi del model econòmic".

"Des de la Generalitat estem facilitant el desplegament de la xarxa en tot el territori, millorant la connectivitat i augmentant l'amplada de banda en les seus judicials i centres sanitaris, educatius i administratius. De fet, quan acabe l'any, tots els centres públics d'ensenyança obligatòria tindran connexió ultraràpida de fibra òptica".

"A més -ha explicat Soler- estem col·laborant amb els operadors, associacions i altres agents per a dissenyar les actuacions públiques que acceleren el desplegament de xarxes de nova generació en zones on l'actuació de l'Administració pot ser un factor clau, com és el cas de les àrees rurals o els parcs industrials".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial