Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: 'Les empreses digitalitzades exporten el doble, dupliquen la creació d'ocupació i són un 10% més productives'

Soler: 'Les empreses digitalitzades exporten el doble, dupliquen la creació d'ocupació i són un 10% més productives'

Soler: 'Les empreses digitalitzades exporten el doble, dupliquen la creació d'ocupació i són un 10% més productives'

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que "la digitalització millora la reputació i la imatge de les organitzacions i augmenta la qualitat dels serveis que oferixen", i ha assenyalat que "les empreses digitalitzades exporten el doble, dupliquen la creació d'ocupació i són un 10% més productives". "Des del Consell intentem conscienciar a les xicotetes i mitjanes empreses de tots eixos beneficis, però, sobretot, volem assessorar-los i recolzar-los en el procés", ha assegurat Soler.

En eixe sentit, el conseller ha recordat que l'actual Govern de la Generalitat "ha posat en marxa distintes propostes formatives per a empreses en capacitació digital i seguretat de la informació, tant presencials com online, a través del portal SAPS i el Servef, entre altres entitats".

Soler s'ha expressat així en la inauguració de la jornada empresarial "La transformació digital de l'empresa", organitzada pel periòdic El Economista, que ha tingut lloc en la seu de la Confederació Empresarial Valenciana.

Prop del 90% de les factures ja són electròniques

El titular d'Hisenda i Model Econòmic ha recordat que el Consell va aprovar a l'abril de 2016 el Pla de Transformació Digital de la Generalitat i ha assegurat que "en poc més d'un any els resultats són realment significatius". Així, Soler ha assenyalat que l'ús de la tramitació telemàtica ha augmentat un 35%, el que ha evitat que 200.000 valencians i valencianes hagen de desplaçar-se a les finestretes de l'Administració per a entregar documentació".

El conseller ha assenyalat també que "la utilització de la firma digital per part de les conselleries s'ha incrementat considerablement al passar d'una mitjana de 400 a una de més de 250.000 al mes" i, ha afirmat, que "el Pla de Transformació Digital que ha impulsat el Consell ha permés consolidar la facturació digital". "Prop del 90% de les factures ja són electròniques, amb la qual cosa se superen les 600.000 anuals, i els pagaments online han crescut un 200%", ha explicat Soler, qui ha recordat que la Conselleria d'Hisenda "ha posat en marxa una nova plataforma digital que permet a més de 90.000 empreses i ciutadans conéixer al moment l'estat dels seus pagaments i subvencions amb la Generalitat".

A partir de l'estiu, claus en lloc de targetes
 
En esta línia, el titular d'Hisenda i Model Econòmic ha anunciat que "el Consell posarà punt final a la identificació i la firma digital per mitjà de certificats i targetes criptogràfiques, ja que suposa un dels grans frens històrics en l'ús dels serveis públics electrònics" i, ha assegurat, que "a partir de l'estiu els valencians i valencianes podran identificar-se gràcies a claus concertades de forma senzilla i sense cap tipus de complicació".

El conseller també ha destacat que la Generalitat "està realitzant grans esforços per millorar la xarxa de telecomunicacions en tota la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'oferir connectivitat en tots els racons del territori, ja que, sense eixa connectivitat, la transformació digital no té sentit", i ha assenyalat que el Consell "estendrà l'accés a Internet en zones rurals i poc poblades per a reduir així la bretxa digital i oferir noves oportunitats de negoci als habitants i empreses d'estes zones".

En este sentit, Soler ha recordat que "la transformació digital és essencial per al canvi de model productiu i econòmic a la Comunitat Valenciana i és una part fonamental de la nostra estratègia de sostenibilitat".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial