Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: 'La xarxa COMDES de la Generalitat va garantir les comunicacions dels serveis d'emergència i salvament durant el temporal'

Soler: 'La xarxa COMDES de la Generalitat va garantir les comunicacions dels serveis d'emergència i salvament durant el temporal'

Soler: 'La xarxa COMDES de la Generalitat va garantir les comunicacions dels serveis d'emergència i salvament durant el temporal'

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat hui que "la xarxa COMDES va funcionar sense major afectació durant la DANA, i va garantir la prestació del servei a les flotes d'emergències i seguretat del dispositiu desplegat. Les fallades en el subministrament elèctric no van afectar especialment el servei de la xarxa, gràcies a l'autonomia de les estacions base".

La xarxa COMDES ofereix un servei fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana.

"La peculiaritat de COMDES és que permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat i la jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet haja caigut o estiga saturada, la qual cosa resulta especialment útil en situacions com la viscuda la setmana passada", ha apuntat Soler.

"La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) va prestar especial atenció perquè la xarxa es mantinguera en tot moment operativa per al seu ús per part de les flotes i els operatius destinats a la zona. Es van detectar en els sistemes més de 300 episodis d'alarma, que en la majoria dels casos van ser de curta durada, i es va poder recuperar el servei de manera semiautomàtica gràcies a la robustesa del disseny i a la ràpida intervenció dels tècnics", ha explicat Soler.

El titular d'Hisenda i Model Econòmic ha volgut destacar que "el projecte COMDES és un exemple de l'aposta del Consell per les noves tecnologies com a element catalitzador del canvi en el territori".

Soler ha fet aquestes declaracions després de presidir, junt amb el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, una reunió de treball a l'Ajuntament de Jacarilla en què han participat la regidora de Turisme, Maria Goretti; representants dels tres operaris de telecomunicacions amb més presència en la zona afectada (Movistar, Vodafone i Orange); un representant de Cellnex, com a empresa adjudicatària del manteniment de la Xarxa de Comunicacions Mòbils d'Emergències i Seguretat (COMDES) de la Generalitat; així com efectius del servei d'emergències 112, i de la policia per a conéixer de primera mà les conseqüències de la DANA, especialment en la xarxa de comunicacions, i avaluar les accions i mesures que s'haurien de prendre en el futur.

En aquest sentit, Vicent Soler ha informat de les ajudes aprovades pel Consell hui mateix, entre les quals figuren els crèdits que concedirà l'IVF a interés 0 a les empreses afectades per la DANA perquè puguen tornar a funcionar. "En aquests moments, ja s'han començat a rebre sol·licituds per a aquestes ajudes", ha anunciat amb satisfacció el conseller.

"Per la seua banda, en matèria de telecomunicacions, es prioritzaran les ajudes per a pal·liar els problemes que s'han detectat com a més urgents, així com les dirigides a aquelles localitats les xarxes de les quals s'han vist més afectades", ha explicat el conseller.

Seguiment en temps real

Segons ha informat Vicent Soler, durant la situació d'emergència la Generalitat va fer un seguiment en temps real de la xarxa d'emergències i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions va mantindre contacte constant amb els principals operadors de telefonia mòbil (Movistar, Vodafone i Aurenja) per a facilitar l'accés, amb ajuda del 112, a les instal·lacions de la zona afectada, a fi de poder restablir el servei a la ciutadania en aquells punts on es tenia constància d'incidències.

"A més, durant tot el cap de setmana es van resoldre les incidències de connexió que van aparéixer en les seus públiques connectades a la xarxa corporativa de la Generalitat a la major brevetat possible, especialment en aquelles infraestructures prioritàries com les sanitàries", ha indicat Soler. Les incidències es van produir, principalment, a causa de fallades en el subministrament elèctric i inundacions en les seus.

Vicent Soler també ha explicat que "es va fer un especial seguiment a les infraestructures que donen suport al múltiplex autonòmic de televisió i ràdio, per a garantir l'accés dels ciutadans a la informació".

En aquest punt, el conseller ha aprofitat per a felicitar la cadena pública "pel desplegament efectuat i el servei públic prestat durant la crisi", i l'ha posada com a exemple de "servei públic".

García Duarte: "Estem ampliant la cobertura de COMDES al Baix Segura"

Per la seua banda, José Manuel García Duarte ha explicat que la cobertura actual de COMDES a la comarca del Baix Segura es presta principalment des de nou estacions base de la xarxa instal·lades en la zona.

COMDE està en un constant procés de millora contínua, la qual cosa ha permés que en els últims anys se n'haja abordat una ampliació de la cobertura a la comarca, així com de l'autonomia de les estacions que donen cobertura al sud de la província d'Alacant. Així mateix, entre les actuacions previstes a curt termini es troba la millora de la cobertura en tota la zona costanera del municipi d'Orihuela.

Visites a San Fulgencio i Rafal

A continuació, el conseller Vicent Soler s'ha desplaçat fins a la localitat de San Fulgencio, on acompanyat per l'alcalde, Manuel Gómez, ha recorregut els voltants del municipi que han resultat més afectats pel temporal.

Allí ha conversat amb representants de les forces de seguretat, així com amb veïns, que li han relatat els episodis viscuts durant la DANA. En la visita els ha acompanyat l'alcalde de Rafal i diputat a les Corts Valencianes Manuel Pineda, que ha exercit de guia del conseller en els seus desplaçaments per la comarca.

A continuació, Vicent Soler s'ha dirigit a la localitat de Rafal, també ubicada al Baix Segura. Allí, de la mà de Manuel Pineda, ha comprovat els efectes del temporal sobre els camps i les infraestructures i ha celebrat posteriorment una reunió de treball a l'ajuntament, a què s'ha sumat el director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial