Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: 'La plataforma que hui presentem permetrà que 90.000 empreses i ciutadans puguen conéixer de forma immediata l'estat dels seus pagaments'

Soler: 'La plataforma que hui presentem permetrà que 90.000 empreses i ciutadans puguen conéixer de forma immediata l'estat dels seus pagaments'

Soler: 'La plataforma que hui presentem permetrà que 90.000 empreses i ciutadans puguen conéixer de forma immediata l'estat dels seus pagaments'

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, acompanyat per la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, i pel director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha presentat la nova plataforma en línia de pagaments de la Generalitat, de la qual ha destacat que "permetrà que 90.000 empreses i ciutadans puga conéixer de forma immediata l'estat dels seus pagaments".

"Fins ara -ha explicat- tant els proveïdors com beneficiaris de subvencions de la Generalitat havien de remetre un correu electrònic o telefonar al 012 per a aconseguir aquesta informació, amb el consegüent col·lapse que es generava perquè estem parlant de quasi 140.000 sol·licituds d'informació en els últims dos anys, 86.000 en 2015 i 56.100 en 2016".

Com ha destacat el conseller d'Hisenda, tant des de la Tresoreria de la Generalitat com per part dels proveïdors s'havia sol·licitat de forma continuada la implantació d'un sistema que permetera aquesta consulta, però "fins ara ningú s'havia plantejat fer-ho".

Aquesta nova plataforma en línia per a la consulta de pagaments s'emmarca en el Pla de tecnologies de la informació i les comunicacions de la Generalitat per al període 2016-2020. Aquest pla té tres eixos principals: aconseguir una Administració electrònica eficient, fer més fluida la relació amb els ciutadans i exercir de revulsiu del que ha de ser la implantació de les tecnologies de la informació i de les comunicacions en les empreses, "començant per la Generalitat, que podem qualificar com l'empresa més gran de la Comunitat Valenciana". Com ha assenyalat Soler, "necessitem una Administració del segle XXI, amb tecnologia d'avantguarda i on oferim un servei públic de qualitat, en el mínim de temps possible i a un preu raonable".

D'altra banda, el conseller d'Hisenda ha recordat que a la Comunitat Valenciana "tenim les mans lligades respecte a la data en què podem realitzar pagaments perquè no depén de nosaltres, sinó del Ministeri d'Hisenda, que decideix, d'una manera arbitrària, quan i com anar concretant les transferències del Fons de Liquiditat Autonòmic, que és l'única via de què disposem per a poder pagar mentre no existisca un nou sistema de finançament autonòmic". Per això, "entre altres accions, hem sol·licitat una calendarització dels cobraments del FLA extraordinari (a més de l'ordinari) i de la liquidació que es percep d'una tacada al juliol però que correspon al tancament de dos anys abans. Aquesta calendarització ens permetria treballar amb previsió i poder planificar més adequadament la Tresoreria. Pel que afecta la Generalitat, hem fet els deures", ha indicat.

Ferrando: "Conéixer l'estat dels pagaments en un sol clic"

Per la seua banda, la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, ha explicat que amb aquesta plataforma "exemplifiquem el que ha de ser l'eficiència en la gestió, posant a disposició dels proveïdors i beneficiaris de subvencions de la Generalitat una plataforma des de la qual obtindre informació immediata i transparent per a consultar els seus pagaments, cosa que ara podran fer en un sol clic".

"Només per a tindre una idea -ha assenyalat- basta dir que amb el FLA de desembre paguem 102.000 factures i amb el de juny de 2016 van ser prop de 220.000 factures. Entre altres col·lectius que ara podran beneficiar-se d'aquest nou sistema per a la consulta en línia podem destacar les farmàcies, els col·legis o els dependents".

Clara Ferrando ha subratllat que el de hui és "un pas molt important". "S'ha acabat ja telefonar al 012 o enviar un correu electrònic i esperar la resposta. Els mateixos proveïdors podran consultar els seus abonaments pendents directament en qualsevol moment i des de qualsevol lloc".

Ferrando ha reivindicat també "un finançament just per als valencians que arribe com més prompte millor" i que acabe d'una vegada "amb la discriminació per part del Govern central" cap a la Comunitat Valenciana. La secretària autonòmica ha fet insistència en el fet que el FLA "són només préstecs que cal tornar i els valencians no estem disposats a canviar préstecs per drets. Ens presten els nostres propis diners i els hem de tornar amb interessos".

Així mateix, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha destacat l'important treball intern que s'ha realitzat per a fer possible aquest sistema d'informació en línia. "Estem acostant l'Administració als ciutadans, treballem per una Administració a disposició de tots els valencians i valencianes", ha dit.

En aquest sentit, ha especificat que els potencials usuaris d'aquesta plataforma es divideixen entre proveïdors de la Generalitat, aproximadament uns 56.000, i beneficiaris de subvencions, que poden arribar a 35.000 persones. "Tots podran, a partir d'ara, consultar des dels seus dispositius electrònics, ordinador, tauleta o mòbil, les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, l'estat dels seus pagaments; a més, podran imprimir aquesta informació, tant en Excel com en PDF", ha explicat Aguiló.

Els usuaris podran accedir a aquesta plataforma fàcilment, bé per mitjà del certificat electrònic o bé introduint algunes senzilles dades com el DNI o NIF, les últimes xifres del compte corrent o l'import líquid de la factura, per a saber si aquesta ha sigut ja pagada o segueix pendent.

Acte amb 120 proveïdors

Al final de la roda de premsa, s'ha celebrat un acte al qual han assistit el conseller Soler, la secretaria autonòmica Clara Ferrando, el director general Vicente Aguiló i la Tresorera de la Generalitat, Amparo Haro, per a presentar als proveïdors de la Generalitat la nova plataforma de consulta de pagaments. Hi han assistit unes 120 persones. Durant aquesta presentació, s'han exposat amb detall les aplicacions d'aquest nou sistema, el mode d'accés, així com casos pràctics. A més, els proveïdors presents en aquest acte han pogut plantejar tots els seus dubtes, que han sigut aclarits pels responsables de la Conselleria en un acte que s'ha prolongat durant més d'hora i mitja.

Tall de veu: declaracions del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial