Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: 'La Citec assumeix la coordinació de les mesures de base tecnològica que permeten garantir l'exercici de l'activitat de la Generalitat'

Soler: 'La Citec assumeix la coordinació de les mesures de base tecnològica que permeten garantir l'exercici de l'activitat de la Generalitat'

Soler: 'La Citec assumeix la coordinació de les mesures de base tecnològica que permeten garantir l'exercici de l'activitat de la Generalitat'

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha presidit aquest matí la reunió monogràfica de la Comissió Interdepartamental per a la Modernització Tecnològica i les Comunicacions en la Comunitat Valenciana (Citec), convocada per a abordar la coordinació de les actuacions tècniques en informàtica i telecomunicacions davant de la situació de crisi sanitària provocada pel COVID-19.

En el transcurs de la reunió s'ha aprovat que la Citec assumisca la coordinació de les mesures de base tecnològica que s'estan adoptant pel grup de treball creat des de fa setmanes per a donar resposta a la situació inèdita que estem vivint i poder pal·liar els seus efectes sobre l'exercici normal de l'activitat de la Generalitat".

En concret, la Comissió Citec, junt amb el grup de treball format per personal expert en tecnologies de la informació i de la comunicació de la Generalitat, farà una categorització dels serveis imprescindibles de l'Administració valenciana i implementarà les mesures que es vagen adoptant en funció de les necessitats sobrevingudes.

D'altra banda, en el transcurs de la reunió s'ha posat de manifest el llarg camí recorregut per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació per a fer realitat el teletreball en l'Administració valenciana, la qual cosa ha permés que done servei a 9.000 usuaris, amb 1.000 accessos amb protecció de dades, que exerceixen el seu treball des de fora dels serveis perimetrals de la Generalitat, és a dir, en seus diferents de les pròpies, com per exemple en administracions locals, en empreses que presten serveis a l'Administració o bé en organismes autònoms.

En aquest sentit, s'ha valorat la preparació tecnològica de l'Administració valenciana, prèvia a l'actual emergència, i s'ha informat que des de la setmana passada s'ha duplicat el nombre d'accessos amb protecció de dades, que s'eleven a 2.000, per a donar servei a un nombre més gran d'usuaris. Es pot arribar a una capacitat total de 25.000 accessos amb protecció de dades, cosa que permetria desplegar accessos més que suficients per a aquells usuaris que ho necessiten.

Durant la reunió, el director general de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació, José Manuel García Duarte, ha destacat que "amb motiu de la gran heterogeneïtat de les característiques dels llocs de treball del personal al servei de l'Administració ?no només serveis centrals, sinó personal docent, de l'àmbit judicial o sanitari, etc.? s'ha considerat necessari dur a terme una definició del perfil requerit en cada àmbit, especialment atenent a les seues necessitats i especificitats".

"Així mateix ?hi ha afegit? s'ha concretat que personal sanitari, de serveis socials, emergències i serveis mínims de l'Administració són els primers perfils que ja s'estan atenent".

També s'ha destacat l'esforç que s'està duent a terme per a reforçar la seguretat en matèria de tecnologies de la informació i de la comunicació, així com per a enfortir el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), a fi de garantir que totes les mesures que es posen en marxa es facen amb les màximes garanties.

Cal recordar que la Comissió Citec té com a principal objectiu coordinar i impulsar el desenvolupament i l'execució de la política de la Generalitat en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació, en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat i del sector públic dependent d'aquesta, així com en relació amb les administracions públiques, empreses, ciutadania i societat civil de la Comunitat Valenciana. Així mateix, la Comissió Citec és el màxim òrgan col·legiat de caràcter consultiu de l'Administració de la Generalitat en matèria de protecció i seguretat de dades de caràcter personal i de sistemes d'informació.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial