Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: "Hem iniciat accions urgents per a la transformació digital de la Generalitat després d'anys de mera estratègia de màrqueting en noves tecnologies"

Soler: "Hem iniciat accions urgents per a la transformació digital de la Generalitat després d'anys de mera estratègia de màrqueting en noves tecnologies"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat aquest matí que des del nou Consell "hem iniciat accions urgents per a completar la transformació digital de la Generalitat després d'anys de mera estratègia de màrqueting en qüestions de tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

Soler ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la jornada "La innovació informàtica com a element diferencial en el sector públic", que s'ha celebrat en el marc de la Semanainformatica.com 2016.

El conseller ha assenyalat que ara "toca reforçar l'aposta pel canvi tecnològic i introduir noves mesures per a optimitzar les nostres eines i els nostres serveis, després del retard acumulat i la inexistència, durant l'etapa del govern del Partit Popular, d'una veritable administració electrònica".

"Es tracta", ha explicat Soler, "d'aconseguir un funcionament de l'Administració més senzill, amb el qual guanyem eficàcia i eficiència i oferim el millor servei possible als ciutadans valencians".

El conseller d'Hisenda ha recordat que la situació real en matèria TIC que hem trobat a la nostra arribada a la Generalitat "no és la que esperàvem", ni tan sols s'havien fet els treballs previs, imprescindibles per a implantar una administració electrònica efectiva i, per tant, completar el procés de transformació digital.

El pas cap a una veritable administració digital

El Consell va aprovar a principis d'aquest mes el Pla de Transformació Digital de la Generalitat que, amb una inversió de 30 milions d'euros, buscarà la millora i promoció de l'administració electrònica en la gestió interna; reduirà la bretxa digital; disminuirà el consum de paper i les càrregues administratives a ciutadans i empreses; agilitzarà els processos i reduirà costos; augmentarà la cooperació amb altres administracions en l'intercanvi de dades i documents, evitant desplaçaments, i també contribuirà a la transparència en l'acció de govern.

"L'Administració valenciana estava en risc de perdre el tren de la transformació digital a causa de la precarietat tecnològica en què estava, res del que hi havia afavoria el repte de digitalitzar la Generalitat", ha dit el conseller.

Soler ha assenyalat que no hi ha un altre camí que "la innovació contínua". "L'infrafinançament acumulat i el retard tecnològic en què està sumida la Generalitat requerirà de nosaltres molta imaginació, creativitat i inversió i per a això comptem amb un sector TIC valencià amb un gran potencial", ha destacat Soler.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que estudiarem la millor manera d'incorporar la labor de les pimes a la nostra labor tecnològica, "fomentant la seua participació en contractes públics, en compte d'apostar només per macroconcursos com es feia abans, als quals només accedien les multinacionals i les grans empreses".

"L'objectiu és enfortir el nostre teixit industrial perquè es convertisca en un pilar fonamental del canvi de model econòmic que promovem des del Consell perquè aqueixa serà la clau del nostre creixement intel·ligent i ens ajudarà en l'obtenció de finançament per a generar una activitat innovadora que al mateix temps siga rendible i sostenible" ha afegit Soler.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...