Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: "El pressupost de la Conselleria d'Hisenda respon a dos grans eixos estratègics: el canvi del model de finançament i la millora de l'eficiència"

Soler: "El pressupost de la Conselleria d'Hisenda respon a dos grans eixos estratègics: el canvi del model de finançament i la millora de l'eficiència"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha manifestat hui que "el pressupost de la conselleria d'Hisenda per a 2016 respon a dos grans eixos estratègics: el canvi del model de finançament i la millora de l'eficiència en l'Administració"

"En ambdós casos -ha afegit Soler- es tracta de matèries que repercuteixen en gran manera en el benestar dels ciutadans, la qual cosa indica una vegada més que els Pressupostos de la Generalitat per a 2016 són unes comptes per i per a les persones".

El conseller d'Hisenda ha realitzat aquestes declaracions durant la seua compareixença davant de la Comissió d'Economia, Hisenda i Pressupostos, per a informar sobre les grans línies del seu departament incloses en els Pressupostos de la Generalitat per a 2016.

Segons Soler, el canvi del model de finançament ens permetrà tindre més recursos per a "assegurar el manteniment de l'estat del benestar" i per a "impulsar el canvi del model econòmic".

Durant la seua intervenció, el conseller Soler ha remarcat la importància d'impulsar l'eficiència de l'administració. Respecte d'això, ha destacat el paper que representen les noves tecnologies en la societat del segle XXI, "per la qual cosa hem d'impulsar encara més la seua presència en tots els àmbits de l'Administració".

En aquest sentit, ha assenyalat que "els pressupostos d'aquesta conselleria destaquen per l'important increment que experimenten les partides destinades a les TIC, perquè a més la Conselleria d'Hisenda, de la qual depén la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, centralitza en aquest apartat les necessitats del conjunt de les conselleries, excepte l'atenció hospitalària".

En aquest sentit, el conseller ha destacat que el programa pressupostari destinat a innovació tecnològica educativa és el que presenta un major increment, en concret del 90%, ja que compta amb una dotació de 18,6 milions d'euros per a 2016 i l'apartat de sistemes d'informació augmenta un 37,1%, xifrant-se en 91,44 milions.

D'altra banda, Soler ha afirmat que "un altre dels nostres grans reptes serà la cerca d'un sector públic empresarial que responga a la lògica de l'eficàcia i la transparència. Per això realitzarem un important esforç a racionalitzar i analitzar cas per cas".

Així mateix, en matèria de patrimoni, el conseller ha anunciat que es realitzarà una reordenació dels béns que pertanyen al patrimoni de la Generalitat. "En vint anys no s'ha fet res semblant. I a més, en pressupostos d'anys anteriors s'incloïen partides d'ingressos per l'alienació de béns immobles que poc tenien a veure amb la realitat i que, de fet, mai es van ingressar. Incloure partides fictícies en els pressupostos no fa més que contribuir al desajust pressupostari i al caos, i nosaltres no caurem en això".

Respecte a l'àrea de fons europeus, Soler ha afirmat que "Europa ha de guanyar protagonisme en la nostra societat: en primer lloc perquè pertanyem a la Unió Europea ,i en segon lloc, perquè els fons que rebem d'Europa són una important font de finançament per a aquesta comunitat i no els podem desaprofitar".

"No podem permetre'ns que una mala gestió administrativa ens impedisca rebre fons europeus i molt menys que hàgem de tornar-los per no haver sabut gestionar el seu ús, com ha ocorregut en èpoques passades", ha dit.

En matèria de tributs ha destacat que faran unes previsions realistes i no s'unflaran les previsions tal com ocorria amb el govern anterior. També s'intensificarà la lluita contra el frau fiscal per mitjà de la dotació de més mitjans. A més, en 2016 estarà operatiu l'IVAT, embrió de la futura Agència Tributària Valenciana.

Presidència

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, ha explicat també els comptes per al pròxim exercici de Presidència de la Generalitat, àrea que comptarà amb una dotació de 240,60 milions d'euros en 2016, mentres que el consolidat arriba als 338,8 milions.

Soler ha explicat que el pressupost per a 2016 de Presidència "no es pot comparar amb el de 2015, atés que l'estructura de la Presidència ha canviat considerablement en aquesta nova legislatura".

El conseller d'Hisenda ha destacat com a principal novetat el nou programa de Servei Públic de Ràdio Televisió, que comptarà amb una dotació de 29 milions per al finançament d'una radiotelevisió pública valenciana, d'acord amb el model resultant del procés de debat i aprovació de la futura Llei del Servei Públic de Radiotelevisió Valenciana en les Corts".

Soler ha assenyalat també que en la nova estructura de Presidència s'integra l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb més de 98,7 milions pressupostats, quantitat que representa un increment superior al 20% sobre la quantitat consignada en 2015, "la qual cosa representa un clar exemple de l'aposta del Consell per reforçar l'àrea d'emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana" ha ressaltat el conseller.

El programa d'Ordenació i Promoció del Turisme, inclòs en Presidència comptarà amb quasi 70 milions d'euros de pressupost per al pròxim exercici, mentres que l'Agència Valenciana de Turisme tindrà una dotació de 38 milions.

Quant al pressupost de l'aeroport de Castelló comptarà amb 9 milions d'euros, i la Ciutat de les Arts i les Ciències disposarà d'un pressupost de 116 milions d'euros, ha informat el conseller.

Durant la seua compareixença, Soler ha volgut destacar també l'increment en el finançament de la Fundació Premis Rei Jaume I amb un increment en la dotació d'un 300%, arribant als 320.000 euros, "la qual cosa ve a demostrar en xifres el compromís de la Generalitat amb l'organització d'aquests guardons tan representatius de la nostra Comunitat".

Així mateix, s'inclou una nova línia denominada "Pla de Recuperació de la Imatge de la Comunitat Valenciana" que tindrà una dotació d'1 milió d'euros i que permetrà donar suport a accions que contribuïsquen a normalitzar la imatge de la Generalitat, "que ha patit en els últims anys un procés de devaluació que ens perjudica a tots com a ciutadans i també a les empreses, que lluiten contra una imatge deteriorada pels casos de corrupció" ha afirmat Soler.

El conseller ha volgut destacar també que el Fons de Cohesió Territorial s'incrementa en quasi 4 milions d'euros i comptarà amb un pressupost total de 5 milions per a pal·liar la difícil situació econòmica que han patit els ajuntaments de la Comunitat durant els últims anys.

També es recupera la línia destinada al foment i manteniment de l'associacionisme local, que comptarà amb un pressupost de 600.000 euros, i que va ser eliminada dels pressupostos de 2013.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial