Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler: 'L'Observatori d'Intel·ligència Artificial serà clau per a identificar els futurs projectes d'innovació de l'Administració valenciana'

Soler: 'L'Observatori d'Intel·ligència Artificial serà clau per a identificar els futurs projectes d'innovació de l'Administració valenciana'

Soler: 'L'Observatori d'Intel·ligència Artificial serà clau per a identificar els futurs projectes d'innovació de l'Administració valenciana'

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, s'ha congratulat de la posada en marxa del portal web del nou Observatori d'Intel·ligència Artificial per a l'Administració Pública de la Generalitat i ha assegurat que "serà clau per a identificar els futurs projectes d'innovació de l'Administració valenciana".

La creació i posada en marxa de l'observatori és un dels compromisos que el Consell de la Generalitat es va fixar en el Seminari d'Hivern de Vinaròs, amb la finalitat de comptar amb informació actualitzada sobre els avanços en Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a la gestió de l'Administració pública i l'atenció al ciutadà.

Soler ha destacat que "la Generalitat té el deure d'intentar assegurar-se un dels primers llocs entre les administracions més innovadores i, hui dia, això implica pujar-se al tren de la intel·ligència artificial".

El projecte consisteix en un portal web (
consultar ací), que gestionarà un equip d'experts i investigadors, i en el qual es publicarà tot tipus d'informació relativa a les diferents aplicacions de la IA en les administracions públiques i, més concretament, en la Generalitat.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic ha recordat que "la IA tindrà un impacte, ara com ara, incalculable en la nostra societat i no podem quedar-nos al marge d'aqueix debat, si volem formar part de les regions més innovadores d'Europa. Amb la creació d'aquest observatori, volem estar al corrent de les últimes tendències en aquest camp, amb la finalitat d'aplicar-les a la modernització dels nostres serveis públics".

Soler ha afegit que "l'entrada de la IA en les nostres vides ja és imparable, no és ciència-ficció. Per això hem d'estar preparats per a assegurar que la seua aplicació al servei públic es realitza des de cert marc ètic i amb tota la seguretat que reclama la ciutadania".

L'observatori té caràcter públic i la informació generada en el marc de la seua activitat estarà disponible tant per a investigadors i ens públics com per a empreses i particulars.

Identificar casos d'ús per a projectes innovadors

Segons el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, "el nostre objectiu és que aquest observatori ens ajude a identificar aquells casos d'ús o oportunitats de millora que estan presents en l'Administració valenciana i que poden convertir-se, en el futur, en projectes innovadors que aprofiten els avantatges de la IA per al desenvolupament sostenible de la nostra societat".

Vicent Soler ha explicat que "l'observatori estudiarà les bones pràctiques d'altres administracions del nostre entorn, així com les innovacions desenvolupades amb IA en el marc de la Generalitat, per a proposar futures accions".

En aquest sentit, alguns dels exemples de nous serveis que es podrien oferir sense grans dilacions en el temps serien aquells que utilitzen bots conversacionals per a l'atenció a la ciutadania o nous models en programes per a la prevenció d'incendis forestals, inundacions, etc.

L'Observatori d'Intel·ligència Artificial per a l'Administració Pública és un ens dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, gestionat a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) fins a la pròxima designació de la càtedra universitària prevista en els pressupostos de 2019 per a aquest fi.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Pedro Pernías, ha afegit que "la web planteja una sèrie de preguntes sobre la gestió pública i com millorar-la aplicant la IA.

El que presentem ara és la primera fase d'un projecte que creixerà amb el pas del temps, una declaració d'intencions sobre com volem enfocar la innovació en l'Administració valenciana, plantejada des de l'estudi de les diferents àrees d'aplicació de la IA i sobre l'evolució de la qual es presentaran informes periòdics".

En aquest sentit, des de la càtedra, investigadors i experts aniran responent a les grans qüestions que l'aplicació de la IA a l'Administració pública planteja des de tots els àmbits i sectors.

 

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial