Organismes

Portals

Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Soler anuncia que la Generalitat portarà la banda ampla als parcs industrials per a impulsar el canvi de model econòmic

Soler anuncia que la Generalitat portarà la banda ampla als parcs industrials per a impulsar el canvi de model econòmic

Soler anuncia que la Generalitat portarà la banda ampla als parcs industrials per a impulsar el canvi de model econòmic

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat que la Generalitat portarà la banda ampla als parcs industrials, ja que esta connexió "constituïx un factor clau per a la vertebració territorial i actua com a motor del canvi cap a un model econòmic més sostenible".

Esta línia d'actuació se suma a la ja prevista des de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per a donar accés a internet a zones rurals i poc poblades a fi de connectar tots els racons de la Comunitat Valenciana.

"El nostre objectiu és que les telecomunicacions oferisquen noves oportunitats a tots per igual, independentment del punt del mapa en què es residisca, la qual cosa ajudarà a reduir la bretxa digital i a generar negoci. Per això, des de la Generalitat estem fent una gran aposta per a afavorir el desplegament de xarxes", ha indicat Soler.

El conseller d'Hisenda ha realitzat estes manifestacions a Castelló durant la inauguració de la I Jornada "Indústria 4.0, la quarta revolució industrial", organitzada pel periòdic Mediterrani. En esta inauguració, el conseller Soler ha estat acompanyat per l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i per la directora general de l'IVACE, Júlia Company.

"La digitalització de la nostra societat és imparable i repercutirà de forma definitiva en la qualitat dels serveis que prestem a la ciutadania. Per això, hem aprovat el Pla Estratègic TIC de la Generalitat, per a donar l'impuls definitiu al desenvolupament tecnològic en la gestió administrativa", ha indicat Soler.

Soler: "La inversió per a digitalitzar una empresa s'amortitza en dos anys"

Durant la seua intervenció, el titular d'Hisenda i Model Econòmic ha realitzat també un repàs sobre la presència actual de les noves tecnologies en les empreses. Així, ha citat un estudi de Price Waterhouse Cooper, que assenyala que el 33% de les empreses a nivell global té un avançat nivell de digitalització; no obstant això, a Espanya, eixe percentatge baixa fins al 8%. Per a 2020, s'espera que eixe nivell augmente fins el 72%, mentres a Espanya només s'estima que arribe al 19%.

Les empreses industrials s'estan digitalitzant en tot el món, amb la qual cosa es calcula que, a l'any, incrementaran la seua facturació un 2,9%, la seua productivitat un 4,1% i estalviaran un 3,6% en costos operatius al finalitzar la dècada, si bé estes xifres a Espanya es queden en la mitat.

"Encara que la inversió requerida per a digitalitzar una empresa és gran, ja que implica diverses àrees com, infraestructures, maquinari, programari, recursos humans i formació, esta s'amortitza ràpid. La mitat de les empreses ho aconseguix en dos anys", ha indicat Vicent Soler. A més, el conseller ha apuntat "que hi ha solucions basades en programari lliure, a preus assequibles, que són segures i adaptables a qualsevol tipus d'empresa".

Vicent Soler ha explicat que "des de la Generalitat estem treballant per a conscienciar, assessorar i donar suport a les empreses en esta transformació, però açò requerirà de temps, recursos i planificació".

Reforçar la ciberseguretat

Vicent Soler ha indicat també que en este escenari de hiperconnectivitat sorgixen noves amenaces a nivell global i ha citat com a exemple l'incident del virus WannaCry. "Esta és la raó per la qual estem reforçant el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana, CSIRT-CV, amb una inversió de 7,6 milions per als pròxims quatre anys", ha apuntat Soler.

L'objectiu és lluitar contra esta delinqüència professionalitzada i especialitzada, amb nous serveis i capacitats. Al mateix temps, també estem reforçant la formació a través d'un nou ‘Pla de Capacitació de Ciberseguretat' dirigit a ciutadans, empreses i organitzacions", ha indicat el conseller.

Mira: "Estem davant de la quarta revolució industrial"

En el transcurs de la jornada, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, ha pronunciat també una ponència amb el títol "Digitalització de la Indústria en l'Estratègia Empresarial". En la seua intervenció, Mira ha assenyalat que "la transformació digital de les empreses constituïx una Quarta Revolució Industrial que canviarà per complet la forma de treballar de les indústries i ni Europa ni la Comunitat Valenciana poden permetre's perdre eixe tren".

"Les tecnologies protagonistes d'esta revolució són el Big Data, el núvol, Internet de les Coses, la Intel·ligència Artificial i el 'machine learning', la realitat virtual, la realitat augmentada, la impressió 3D, els robots col·laboratius i, especialment, la possibilitat d'aconseguir dades en temps real que serà possible amb el 5G", ha assenyalat Mira.

Per a la secretària autonòmica, "la digitalització empresarial és una oportunitat per a recuperar la competitivitat perduda en un mercat global. I en este context, hem d'ajudar als nostres professionals a desenvolupar les habilitats necessàries per a l'ús d'estes tecnologies".

Mira ha exposat també un decàleg per a animar a les empreses a donar el bot a la indústria 4.0 i ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana comptem amb exemples rellevants. Com la factoria Ford d'Almussafes, una de les plantes més pròximes a la indústria 4.0; a l'empresa cosmètica Sesderma, que ha aplicat un sistema expert de 'machine learning' de la 'startup', també valenciana, Mesbook; o a l'Institut Tecnològic Ceràmic (ITC), que està desenvolupant un sistema per a convertir una fàbrica ceràmica tradicional en una indústria 4.0.

novetats

Mazón: “Complim el compromís de posar en marxa el Canal Empresa, la finestreta única virtual per a una administració àgil i eficient”

Este canal simplifica i agilitza els tràmits burocràtics, permetent un accés més clar i directe a l’Administració, amb una atenció personalitzada gràcies a la incorporació d’intel·ligència artificial