Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Pedro García Ribot: "L'Administració ha d'escometre una important immersió tecnològica"

Pedro García Ribot: "L'Administració ha d'escometre una important immersió tecnològica"

El secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, ha afirmat hui que "és necessari que l'Administració realitze una important immersió tecnològica". Segons la seua opinió, atés que les tecnologies de la Informació i la Comunicació formen part ja de les nostres vides, la necessària transformació de l'Administració requerix, d'una banda, d'un canvi cultural que situe el ciutadà en el centre del sistema, i, d'un altra, obliga a les administracions a invertir en TIC "de forma intensiva".

García Ribot ha fet estes declaracions este migdia durant la clausura a València del Seminari Societat de la Informació a la Comunitat Valenciana, organitzat per la Fundació Societat de la Informació (Socinfo), on s'ha referit a la importància de les noves tecnologies en el procés de transformació de l'Administració pública.

"L'Administració ha de ser fàcil i pròxima", en paraules de García Ribot, que s'ha referit a la demanda de més i millors servicis públics per part del ciutadà del segle XXI, que necessita que l'Administració preste els seus servicis amb rapidesa i li facilite la simplificació dels tràmits.

El secretari autonòmic ha recordat que avançar cap a un nou model administratiu "és un compromís del Consell, que en esta legislatura ha posat en marxa tres iniciatives emblemàtiques amb este objectiu: l'estratègia TIC 2011-2015, la segona fase del Pla de Simplificació i Reducció de Càrregues Administratives per al període 2013-2015 i l'agenda digital valenciana".

Respecte d'esta última, ha fet menció expressa als tres eixos de què consta, el de ciutadania digital, encaminat a pal·liar la bretxa digital i eliminar les barreres que dificulten l'ús generalitzat de les TIC; el de l'economia digital, prioritat de la iniciativa Europa 2020 com a estratègia de creixement, i sobretot el de l'Administració digital, que arreplega iniciatives per a la incorporació de les TIC a l'activitat administrativa i que està dotat amb 186,6 milions d'euros.

García Ribot ha mencionat l'Administració electrònica com a factor imprescindible perquè eixa simplificació i reducció de càrregues siga efectiva i ha explicat que el Consell està treballant en la revisió de més d'un centenar de normes i la seua posterior aplicació telemàtica.

Guardonats amb el premi Comunitat Valenciana 2014

Després de la clausura del seminari, el secretari autonòmic ha entregat els guardons Societat de la Informació Comunitat Valenciana 2014. Cal assenyalar que la Generalitat Valenciana ha sigut premiada amb dos guardons, un per a la Direcció General de Tecnologies de la Informació, per la implantació de tecnologies de computació en el núvol (Cloud Computing) en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA90), GVA Cloud, i un altre per a la Subdirecció General d'Atenció al Ciutadà, Qualitat i Inspecció de Servicis, pel Pla de Simplificació i Reducció de Càrregues Administratives (SIRCA).

Altres premiats han sigut el Projecte Stop Burocràcia de l'Ajuntament d'Alzira, la web de central de compres de la Diputació de València, Econocom Osiastis, Everis, Vodafone, la licitació electrònica en la Diputació de Castelló, l'Ajuntament de València per l'APP Ciutat València i el Portal de València Dades Obertes.

Finalment, dos accèssit, per al Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Castelló de la Plana, pel seu foment de la Societat de la Informació.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial