Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Moragues: "els fons europeus aposten per sectors innovadors i amb alt valor afegit, com a base per al creixement econòmic"

Moragues: "els fons europeus aposten per sectors innovadors i amb alt valor afegit, com a base per al creixement econòmic"

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha manifestat que "la Comissió Europea destina una bona part dels fons comunitaris a la inversió en projectes englobats en sectors econòmics innovadors i d'alt valor afegit, com a base per al creixement econòmic".

"L'Estratègia Europa 2020 té com a objectiu crear les condicions necessàries perquè Europa torne a créixer i a crear ocupació de manera sòlida i sostenible en el temps i, per a això, l'aposta per la tecnologia i la innovació resulta essencial", ha afegit el conseller.

Moragues ha fet estes declaracions durant la visita a l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC), visita en què ha estat acompanyat pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el director del Parc Científic de la Universitat de València, Juan Antonio Raga.

L'IRTIC és un centre d'investigació universitari dependent de la Universitat de València que actualment està constituït per quatre grups d'investigació que comprenen diverses disciplines associades a l'àrea de les tecnologies de la informació i les comunicacions, entre les quals estan el desenrotllament de projectes en 3D, simuladors o aplicacions de realitat virtual que s'adapten a l'entorn actual.

Horitzó 2020

Com ha explicat el conseller Moragues després de la visita a estes instal·lacions, "a través del programa Horitzó 2020, la Unió Europea dóna suport a les activitats d'investigació i innovació en la Unió Europea i té com a objectiu construir una societat i una economia de primer orde a escala mundial basades en el coneixement i la innovació, a més de contribuir a un desenrotllament sostenible".

Per al període operatiu 2014-2020, el programa Horitzó 2020 compta amb una dotació pressupostària de 77.000 milions d'euros. En el marc d'este programa, es troben diverses línies específiques d'actuació, com la denominada "Ciència excel·lent", que compta amb un pressupost de 24.000 euros, amb la qual s'aspira a reforçar l'excel·lència de la base científica europea i consolidar la investigació i innovacions de la Unió a escala mundial per a assegurar la seua competitivitat a llarg termini.

Tall de veu

Vídeo relacionat

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial