Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Moragues: "La implantació obligatòria de la factura electrònica és un pas decisiu de la Generalitat cap a la nova Administració"

Moragues: "La implantació obligatòria de la factura electrònica és un pas decisiu de la Generalitat cap a la nova Administració"

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha manifestat hui que "la implantació obligatòria de la factura electrònica és un pas decisiu de la Generalitat cap a la nova Administració".

El conseller Moragues ha realitzat estes declaracions durant l'acte de presentació de la plataforma de facturació electrònica Ge-Factura, que ha tingut lloc hui davant de representants de la Generalitat, de les principals organitzacions empresarials i representants dels proveïdors de la Generalitat.

La facturació electrònica és obligatòria per a tots els proveïdors de la Generalitat i altres entitats i organismes dependents de l'Administració des del passat 1 de juliol, avançant-nos així en més de sis mesos a l'obligatorietat fixada per l'Estat en el marc de la CORA, a la qual també s'ha avançant la Comunitat Valenciana en altres matèries com la reestructuració del sector públic i la central de compres.

Durant la seua intervenció el conseller ha fet insistència en el fet que "encara que l'obligatorietat de presentar les factures en format electrònic va entrar en vigor l'1 de juliol, Ge-Factura va ser creada pel Decret 87/2010 del Consell i ha estat funcionant des de 2011".

Només en els primers dies transcorreguts del mes de juliol (inclosos els caps de setmana) ja s'han donat d'alta en Ge-factura prop de 1.000 proveïdors i s'han rebut ja més de 1.500 factures electròniques a través d'esta plataforma.

"No oblidem que la presentació en format electrònic de les factures comporta major agilitat en els tràmits i a més la gestió sense papers mostra la sensibilitat de l'Administració amb el medi ambient", ha afegit el conseller.

A més, cal destacar que una vegada registrada electrònicament la factura, la mateixa plataforma Ge-Factura realitza una anotació de forma automàtica en el RUF (Registre Únic de Factures) amb què passa a estar comptabilitzada i es procedix a la seua tramitació i pagament. Des de la seua implantació, el RUF ha demostrat ser un instrument d'eficàcia, transparència i control pressupostari.

Els proveïdors poden a més consultar en qualsevol moment la informació sobre les factures electròniques que han remés a la Generalitat i la resta d'ens adherits a este sistema.

Este nou sistema és obligatori per a prop de 10.000 proveïdors que en conjunt remeten una mitjana de 500.000 factures a l'any, que ara han de registrar-se a través de Ge-Factura.

Reducció dels costos

La presentació de les factures via electrònica porta amb si a més una gran reducció en els costos, tant per a les empreses com per a l'Administració de la Generalitat i altres ens adherits.

De fet, atenent les primeres estimacions realitzades des de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, en una primera fase inicial, en la qual conviuran la facturació electrònica i el paper, s'espera que l'Administració tinga un estalvi pròxim als 500.000 euros anuals (un euro per factura).

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial