Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Els valencians podran gestionar els tributs de la Generalitat per Internet

Els valencians podran gestionar els tributs de la Generalitat per Internet

Els valencians podran gestionar els tributs propis i cedits, és a dir, aquells que depenen de la Generalitat, de forma telemàtica. Esta és una de les primeres decisions que ha adoptat el consell rector de l'IVAT després de la seua constitució que ha tingut lloc este dilluns.

Des de l'IVAT també s'ha acordat impulsar l'expedient electrònic per a eliminar el paper en les relacions amb altres administracions, treballar en la millora de la gestió tributària, en el desenvolupament d'una eina electrònica per a la gestió d'expedients de forma més àgil i eficient, i en el control i la persecució del frau fiscal, per a així aconseguir una millora dels ingressos tributaris.

En la reunió de hui també s'ha decidit confeccionar el Programa Plurianual de Gestió per als anys 2017-18 i el Pla Anual d'Actuacions per a 2017 i s'han definit les línies que han de guiar l'IVAT en els pròxims exercicis fiscals.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha presidit esta primera reunió de l'Institut Valencià d'Administració Tributària (IVAT), embrió de la futura agència tributària valenciana, en la qual s'ha constituït el seu consell rector, que es reunirà de forma mensual per a un major impuls i seguiment de les actuacions que es duen a terme.

El consell rector de l'IVAT està format pel conseller Vicent Soler, que té el càrrec de president, la secretària autonòmica Clara Ferrando, com a vicepresidenta, el director general Eduardo Roca, com a director de l'IVAT, la subdirectora general de Tributs, Sonía Díaz, com a vocal, i el subdirector general de l'IVAT Javier Casas, com a vocal.

L'IVAT es va posar en funcionament per mitjà de l'Orde 4/2015, de 28 de desembre, i es complix així un dels punts programàtics de l'Acord de la Botànica que establia la creació d'una agència tributària pròpia d'acord amb el que establix l'Estatut d'Autonomia.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial