Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Els centres educatius valencians multipliquen per 4 la velocitat d'accés a Internet

Els centres educatius valencians multipliquen per 4 la velocitat d'accés a Internet

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha avançat hui que "la Generalitat Valenciana ha multiplicat per quatre el cabal d'accés a Internet dels centres educatius de la Comunitat Valenciana per a fer front als nous requeriments tècnics que l'educació necessita en l'actual societat digital".

Bellés ha explicat que "l'inici del nou curs escolar ha suposat per a molts centres una revolució en l'ús de recursos educatius, que ha complementat i inclús substituït el tradicional llibre de text en paper pel de format digital".

"Per a fer front a esta nova situació", ha continuat, "en què cada vegada més alumnes realitzen part de la seua activitat diària amb l'ajuda d'ordinadors i tauletes tàctils digitals", s'ha incrementat el cabal d'eixida de la connexió corporativa a Internet dels centres educatius.

"Amb l'augment de la demanda, ha sigut necessari multiplicar l'accés, des d'un cabal d'un gigabit per segon fins a quatre gigabits amb què compten els centres des de l'inici del curs 2014/15", ha assegurat Bellés.

La connexió corporativa, a més, compta amb servicis addicionals com l'antivirus, per a la protecció dels equips; el filtre d'accés a continguts, que garantix el control sobre determinades pàgines web (elevat contingut sexual, violència, etc.); el gestor d'amplada de banda, que prioritza les connexions del centre; etc.

Esta millora de l'accés a Internet es complementa amb la renovació tecnològica de la connexió dels centres que s'ha dut a terme en els últims mesos. En l'actualitat tots els centres davall la titularitat de la Generalitat compten amb línies d'accés a Internet i concretament 329 centres ja estan connectats per mitjà de fibra òptica.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial