Publicador de continguts

Ves enrere La xarxa COMDES assegura la comunicació d'operatius d'emergència i seguretat durant les festes nadalenques

La xarxa COMDES assegura la comunicació d'operatius d'emergència i seguretat durant les festes nadalenques

La xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat de la Generalitat (COMDES) assegurarà la correcta coordinació i comunicació dels operatius de seguretat i emergències de la Comunitat Valenciana durant les festes nadalenques.

La xarxa permet coordinar la comunicació entre els efectius en èpoques d'especial rellevància, com les vacacions de Nadal, en les quals se celebren esdeveniments amb gran afluència de públic.

El secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, ha destacat l'àmplia cobertura que la xarxa COMDES oferix a la Comunitat, "gràcies a 118 estacions base que oferixen servici a més del 97% de la població valenciana".

Des de la posada en marxa de COMDES, un total de 151 ajuntaments han formalitzat ja la seua sol·licitud d'adhesió per mitjà de conveni, principalment per a ús dels seus efectius de Policia Local i Protecció Civil. En 2013, s'han firmat i formalitzat 19 convenis nous amb ajuntaments, la qual cosa suposa que actualment un total de 112 municipis hagen integrat ja les seues flotes en COMDES.

A totes estes flotes se suma la totalitat de les pertanyents a la Generalitat, amb efectius de la Conselleria de Sanitat, Conselleria de Governació i Justícia, entre altres, així com les corresponents a les diputacions provincials com els consorcis de Bombers.

Així mateix, durant este mes de desembre, un total de 25 municipis entre els quals es troben Tibi, Almoines, Altura, Bolbaite, Càrcer o Llíber, han adquirit i donat d'alta els seus terminals en la xarxa. "COMDES ha augmentat el seu número d'abonats en un 10,7% en l'últim any i compta, actualment, amb més de 7.000 usuaris", ha explicat el secretari autonòmic.

A més, la xarxa està en constant millora, com mostra la instal·lació de la nova estació base de Catarroja que ha reforçat enguany la cobertura de la comarca de l'Horta Sud.

COMDES és la xarxa de comunicacions mòbils que la Generalitat posa a disposició de les organitzacions que realitzen activitats de prevenció, rescat, emergències i seguretat en la Comunitat, com ara els Bombers, Protecció Civil, Emergències Sanitàries i la Policia Autonòmica i Local, entre altres.

La xarxa constituïx una plataforma corporativa de radiocomunicacions mòbils (veu i dades) que comunica els operatius amb els centres de coordinació i jerarquia de comandament encara que la xarxa de telefonia mòbil o Internet estiga saturada.

La xarxa COMDES, que està inclosa en l'Estratègia TIC 2011-2015 de la Generalitat, és un element estratègic i vertebrador de la Comunitat i està concebuda perquè arribe a integrar totes les organitzacions i entitats responsables dels servicis d'Emergències i Seguretat del conjunt del territori.