Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La NASA premia al projecte gvSIG d'informació geogràfica amb el World Wind Europa Challenge

La NASA premia al projecte gvSIG d'informació geogràfica amb el World Wind Europa Challenge

El projecte gvSIG d'informació geogràfica ha sigut guardonat amb el premi NASA World Wind Europa Challenge. Estos guardons reconeixen les millors solucions en el desenrotllament d'aplicacions que integren el programari lliure World Wind de la NASA i servixen de suport a la directiva europea INSPIRE.

gvSIG és un projecte que va iniciar el seu camí fa una dècada en la Generalitat Valenciana per a crear un sistema d'informació geogràfica basat en programari lliure i que ha anat evolucionant fins a conformar una comunitat de desenrotllament, l'Associació gvSIG, que és ara la major xarxa de professionals en geomática lliure.

Actualment, gvSIG és un referent internacional de tecnologia per a l'anàlisi d'informació territorial i compta amb milers d'usuaris en tot el món que gestionen la seua informació geoespacial sense limitacions d'ús.

El sistema integra, des d'ara, el globus virtual desenrotllat per la NASA, el programari World Wind, per a oferir noves capacitats que permeten treballar amb cartografia 3D, tant en vistes de globus com a planes a les que se'ls aplica altura. A més, s'emmarca en l'ús d'estàndards per a compartir i accedir a informació geogràfica, como definix la directiva INSPIRE de la Comissió Europea.

L'entrega del premi NASA World Wind Europa Challenge a l'Associació gvSIG va anar a càrrec de Patrick Hogan, el director del projecte NASA World Wind, durant la celebració de les jornades sobre programari geoespacial lliure i de codi obert FOSS4G Europa. La trobada ha servit, a més, per a establir les bases d'un acord de col·laboració entre la NASA i l'associació.

El guardó suposa un important reconeixement a un dels projectes de programari lliure més reeixits de la Unió Europea i, especialment, al treball de l'associació i de tota la comunitat per a dur a terme amb èxit un model de desenrotllament basat en la col·laboració, la solidaritat i el coneixement compartit.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial