Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat trasllada la infraestructura informàtica d’Agricultura a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre

La Generalitat trasllada la infraestructura informàtica d’Agricultura a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre

La Generalitat Valenciana ha completat amb èxit el trasllat de la infraestructura informàtica de la Secretaria Autonòmica d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua i l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA) a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O).  

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha destacat que "este és un dels trasllats més crítics que ha realitzat la Generalitat a la Ciutat Administrativa quant a infraestructura informàtica es referix".  

"Els sistemes que s'han traslladat són els que permeten la gestió d'expedients i l'assignació d'ajudes del sector. Entre altres, suporten les aplicacions informàtiques per a la gestió del control d'ajudes de la Política Agrícola Comuna (PAC) a la Comunitat, les ajudes a la competitivitat d'explotacions agràries i ramaderes, la gestió d'assegurances agràries, el registre vitícola, drets de pagament únic, etc.", ha continuat. En total, s'han traslladat 89 servidors, 28 equips de xarxa i 21 equips auxiliars.

Bellés ha destacat que el Centre de Processament de Dades (CPD) d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua dóna servici a més de 80.000 ciutadans de la Comunitat, entre agricultors, pescadors i entitats col·laboradores, i als més de 1.200 usuaris de la Conselleria. Només en ajudes de la PAC, els sistemes d'informació permeten la gestió de més de 158 milions d'euros. 

"A esta complexitat s'unix el fet que l'AVFGA, com a organisme pagador dels fons europeus de la Política Agrícola Comuna (PAC) a la Comunitat, està sotmés a les més estrictes mesures de seguretat i continuïtat", ha assegurat Bellés. En concret l'AVFGA està obligada a complir les mesures de seguretat de la informació de la Norma ISO 27002, que se sotmeten a auditories anuals de diversa índole i del resultat del qual depén l'assignació dels fons comunitaris per a la PAC a la Comunitat.

Per tant el trasllat dels seus sistemes d'informació a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre ha hagut de complir estes mateixes mesures, la qual cosa ha suposat una dificultat afegida a les pròpies de mantindre la continuïtat del servici després del trasllat". En este sentit la directora general ha destacat la labor dels tècnics de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI) durant el trasllat, a causa de la complexitat i criticitat que l'ha caracteritzat.

GVA Cloud

El trasllat de les conselleries a la CA9O va començar al març de 2013 i implica que amb elles es trasllade, també, el seu equipament informàtic al nou CPD corporatiu. Este centralitzarà la infraestructura de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) abans distribuïda en 18 centres distints.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació coordina este procés d'integració i centralització de la Generalitat en la Ciutat Administrativa, una iniciativa que permetrà estalviar un milió i mig d'euros a l'any en gastos corrents en TIC, dels quals mig milió corresponen a la reducció del gasto en consum energètic.

El procés de centralització implica l'eliminació dels CPD abans distribuïts en les antigues seus de les conselleries i la seua integració en el CPD corporatiu. Amb això es podrà simplificar la gestió dels recursos TIC i eliminar equipament redundant, la qual cosa reduirà al mateix temps els gastos de manteniment i de consum energètic.

Així mateix, les conselleries estan integrant els seus sistemes d'informació per mitjà de tecnologies de computació en el núvol (cloud computing). La CA9O alberga la nova infraestructura de la Generalitat para servicis en el núvol, dins del projecte GVA Cloud, finançat al 80 per cent per la Comissió Europea a través del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).

GVA Cloud suposarà un canvi en la manera en què la Generalitat proveïx els servicis electrònics, ja que l'Administració comptarà amb un sistema més segur, capaç de respondre de forma dinàmica i més flexible els distints volums de demanda que es generen en cada moment en les conselleries.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial