Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat reforça les capacitats de CSIRT-cv per a millorar la ciberseguretat industrial a la Comunitat

La Generalitat reforça les capacitats de CSIRT-cv per a millorar la ciberseguretat industrial a la Comunitat

La Generalitat ha presentat les noves capacitats tècniques del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-cv) per a la ciberseguretat industrial, en el marc del XXV Congrés Espanyol de Seguretat de la Informació, Securmàtica 2014, celebrat a Madrid.

Securmàtica és un fòrum de trobada del sector de la seguretat de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Espanya. Del 22 al 24 d'abril, reunix els professionals de la ciberseguretat i la protecció de la informació per a debatre sobre aspectes tècnics, organitzatius i legals, amb especial incidència en l'exposició de projectes de referència.

Entre els ponents, enguany es troben representants del sector privat, així com d'organismes públics com el Centre Nacional per a la Protecció de les Infraestructures Crítiques (CNPIC), l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO) o el Comandament Conjunt de Ciberdefensa de les Forces Armades (MCCD), entre altres.

La Generalitat ha presentat les noves capacitats tècniques desenrotllades per CSIRT-cv davant dels reptes que planteja la ciberseguretat industrial i que s'estan aplicant en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O) i les seues instal·lacions. Estes consten d'infraestructures industrials i tecnològiques essencials per a la prestació dels servicis públics als ciutadans de la Comunitat.

CSIRT-cv, dependent de la Direcció General de Tecnologies de la Informació, va ser el primer centre de resposta a incidents de seguretat d'àmbit autonòmic a Espanya i, en els últims anys, ha evolucionat i ampliat les seues capacitats per a orientar-se cap a un objectiu més global, la seguretat integral.

Cofinançat pel Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER), el centre va augmentant les seues competències per a adaptar-se als canvis derivats de la introducció de les TIC en distints àmbits de la societat.

Este és el cas de moltes de les infraestructures crítiques i dels sistemes de control industrial (ICS) que garantixen que estes funcionen correctament. Actualment, tenen una dependència tecnològica major i, cada vegada més, estan connectades a Internet a través de múltiples dispositius.

Davant d'este nou escenari, CSIRT-cv està ampliant les capacitats del seu equip multidisciplinari, així com el seu catàleg de servicis, incloent-hi una millora de la capacitat de resposta i prevenció, per mitjà de noves tècniques d'auditoria, concretament, de sistemes de control industrial.

Les auditories preveuen distintes fases per a detectar les portes d'entrada i les fallades que aprofiten els atacants; detectar vulnerabilitats i mitigar l'impacte si estos obtingueren el control, i dissenyar mesures de protecció adaptades a l'entorn que s'ha analitzat.

Política de seguretat

En esta legislatura, la Generalitat va començar a implantar el seu nou model integral de gestió de la ciberseguretat en l'administració, que inclou una política de seguretat comuna, mesures preventives, un pla de formació i conscienciació i un sistema de detecció i gestió d'incidents a través de CSIRT-cv.

Així mateix, ha avançat en l'adequació dels sistemes d'informació de la Generalitat a l'esquema nacional de seguretat (ENS) i, en l'actualitat, s'està implantant el Pla de Millora de la Seguretat.

CSIRT-cv desenrotlla una intensa activitat d'estudi, anàlisi i protecció i treballa per crear una cultura sòlida de la ciberseguretat en la Comunitat, amb múltiples campanyes de difusió i conscienciació a través dels seus perfils en les xarxes socials Facebook i Twitter.

El centre emet informes diaris a més de 50 organismes de la Generalitat i contribuïx a augmentar la confiança en la xarxa de ciutadans i empreses de la Comunitat, que disposen d'una àmplia oferta formativa gratuïta a través del seu portal (www.csirtcv.gva.es), de la qual ja s'han beneficiat 20.000 persones.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial