Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat presenta la seua Xarxa COMDES en el 17th Annual Critical Communications World Congress

La Generalitat presenta la seua Xarxa COMDES en el 17th Annual Critical Communications World Congress

La Generalitat ha presentat la seua Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat, la Xarxa COMDES, en el 17th Annual Critical Communications World Congress que es realitza estos dies a Barcelona.

La xarxa COMDES de la Generalitat oferix un servici fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions de prevenció, rescat, emergències i seguretat que operen a la Comunitat.

Amb 120 estacions base, COMDES té una cobertura extensiva en el territori, que oferix un servici de comunicacions homogeni en àrees rurals i urbanes, i és així un factor de cohesió territorial. Tal com ha explicat la subdirectora general d'Infraestructures de la Direcció General de Tecnologies de la Informació, M. José Tarazón, "la Xarxa COMDES cobrix el 99 % de la població i el 93 % del territori".

COMDES compta amb 120 estacions base, 150 radioenllaços, amb redundància de camins en més del 90 % dels casos, i permet 837 comunicacions de veu i dades simultànies. La Generalitat, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació, opera i gestiona la Xarxa COMDES i atén les incidències dels usuaris de les flotes a través d'una oficina tècnica.

Després de set anys de funcionament, la Xarxa COMDES és un cas d'èxit reconegut a escala nacional. Es tracta de la xarxa de comunicacions d'emergències i seguretat que integra un gran nombre d'organitzacions distintes, en total més de 100, entre les quals flotes tan rellevants com ara Protecció Civil i el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, amb més de 1.000 terminals, urgències sanitàries amb 700, 1.600 terminals de bombers municipals i provincials, 300 de guarderies forestals, 780 de la Policia Local de València i 350 de la Policia Local de Castelló.

Segons M. José Tarazón, "amb esta iniciativa, el Govern valencià no sols ha millorat sensiblement les comunicacions d'emergències sinó que ho ha fet amb un ús eficient dels recursos públics, ja que utilitza una única infraestructura de xarxa per a totes les organitzacions". "Cal destacar, a més", ha continuat, "que COMDES s'ha convertit en una ferramenta clau en la coordinació d'emergències a través del telèfon 112".

Per acabar, la subdirectora ha avançat algunes de les actuacions que es posaran en marxa en un futur pròxim, a fi de poder integrar més organitzacions i oferir noves funcionalitats als usuaris.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial