Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat presenta la seua experiència en projectes TIC i explica el finançament de la UE a través de l'Instrument PIME

La Generalitat presenta la seua experiència en projectes TIC i explica el finançament de la UE a través de l'Instrument PIME

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, i el director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, han participat hui en el taller per a empreses "Com puc finançar els meus projectes d'I+D+i? Instruments CDTI i altres programes d'interés", que ha organitzat l'Institut Tecnològic d'Informàtica (ITI) en col·laboració amb la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT).

En la presentació de l'acte, Sofia Bellés ha assegurat que "la Generalitat Valenciana impulsa la innovació tecnològica en la gestió pública i, alhora, optimitza l'ús de recursos".

La directora general ha destacat que "la innovació tecnològica a través de les TIC és una prioritat transversal per al Consell. Esta aposta s'ha traduït en la posada en marxa d'un model centralitzat de gestió que permet aplicar polítiques comunes, millorar l'eficiència i trobar economies d'escala".

"En este context s'està desenrotllant l'Estratègia TIC 2011-2015, que té com un dels seus eixos prioritaris l'impuls de la innovació tecnològica de la gestió pública", ha continuat.

En el marc d'este objectiu, la Generalitat compta ja amb més de 700 sistemes d'informació que permeten prestar servicis públics, des de la perspectiva d'oferir valor afegit i qualitat gràcies a la innovació en tots els àmbits (educatiu, laboral, etc.).

Bellés ha destacat, entre altres projectes, la integració i consolidació dels recursos TIC de la Generalitat que s'està duent a terme en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, o el projecte GVA Cloud, que permetrà a la Generalitat estalviar un 1,5 milions d'euros a l'any en despeses corrents, simplificar la gestió dels seus recursos TIC i eliminar equipament redundant.

També ha destacat uns altres dos grans projectes d'envergadura que estan millorant la gestió dels servicis públics en les àrees d'Educació i Justícia, els projectes ITACA i ARCONTE-NOJ.

Per a finalitzar Bellés ha animat les empreses valencianes, i en especial les pimes, a "apostar per la innovació com a motor de canvi cap a un creixement sostenible i intel·ligent".

Instrument PIME

A continuació, Juan Viesca, ha realitzat una presentació sobre l'instrument PIME de finançament europeu per a empreses en l'ambet de la innovació i les TIC.

El director general de Projectes i Fons Europeus ha assenyalat que "en el marc del programa Horitzó 2020, es van a destinar almenys 2.700 milions a la iniciativa Instrument PIME".

"L'Instrument PIME -ha assenyalat Juan Viesca-, és un esquema de finançament en fases per mitjà de subvenció, dirigit a donar suport a aquelles pimes tradicionals o innovadores, que tinguen l'ambició de créixer, desenrotllar-se i internacionalitzar-se a través d'un projecte d'innovació de dimensió europea".

Es tracta d'un programa específic i establix que l'Instrument PIME tindrà 3 fases cobrint tot el cicle de la innovació. Cada fase està oberta a totes les pimes i no és obligatori passar per totes les fases.

Viesca s'ha referit també als fons estructurals de suport a PIME, recordant que la Generalitat gestionarà durant 2014-2020 un total de 974,2 milions de fons de la UE, dels quals 668 milions "aniran destinats al Fons de Desenrotllament Regional (FEDER), que entre altres accions prioritzarà les destinades a promoure la competitivitat de les pimes".

Juan Viesca ha insistit en el fet que "el pes de les pimes en l'economia valenciana, espanyola i europea està avalat per les xifres, perquè generen quasi el 60% del valor afegit net a Europa i dos terços de l'ocupació, la qual cosa significa que donen treball a uns 87 milions de persones".

Per això, Viesca ha assegurat que "des del Consell continuarem treballant per a recolzar les pimes i donar a conéixer totes les eines i instruments de la UE que puguen servir per a finançar els projectes de les entitats i empreses de Comunitat Valenciana".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial