Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat presenta el nou buscador informàtic per a accedir a les dades de la caixa fixa

La Generalitat presenta el nou buscador informàtic per a accedir a les dades de la caixa fixa

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha presentat aquest dijous el nou buscador informàtic per a accedir a les dades de la caixa fixa de la Generalitat a través del portal de transparència GVAOberta.

La conselleria ha donat a conéixer la nova aplicació informàtica durant la realització d'un taller pràctic sobre l'ús de GVAOberta destinat a professionals dels mitjans de comunicació, organitzat en col·laboració amb la Unió de Periodistes Valencians, en què han participat 34 informadors de diversos mitjans valencians.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació Manuel Alcaraz ha manifestat que "amb la ferramenta que incorporem hui donem resposta a un dels temes que més controvèrsies va provocar en anteriors legislatures, com el dret de tot ciutadà a saber en què es gasta, en quin moment, per qui i en quina data els recursos de caixa fixa, que suposen unes despeses menors del pressupost de cada conselleria però que sumades en totalitat són milions d'euros".

Les despeses de caixa fixa ja estaven publicats en el portal de transparència de la Generalitat però "érem conscients de la dificultat que hi havia per a trobar algunes dades per la complexitat del llenguatge informàtic, mentres que des de hui és facilíssim per a qualsevol ciutadà accedir a cada dada concreta".

Així mateix, gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicaciones (DGTIC), GVAOberta compta des de hui amb un primer paquet de 250 lots d'OpenData, un portal de dades obertes proporcionades per les diverses conselleries de la Generalitat.

"Es tracta d'un primer pas per a posar a disposició dels ciutadans informació que li pot ser útil, informació per definició oberta que ha d'estar a l'abast d'estudiants, investigadors, empreses, etc. per a poder realitzar futures aplicacions informàtiques o donar-li la destinació lícita que consideren oportú", ha assenyalat.

Alcaraz ha qualificat GVAOberta "com un dels millors portals de transparència d'Espanya, no ho dic jo, sinó que ho reconeixen en altres comunitats autònomes, que a més del compliment estricte del que ordena la Llei de Transparència a pràcticament el 100% de les obligacions previstes, compleix també les suplementàries que assumim en el conveni amb Transparència Internacional".

El conseller ha dit que "és una obsessió per a nosaltres que el portal no envellisca, entenem que mimar-lo és una obligació política, legal i jurídica bàsica de la nostra Conselleria, per la qual cosa hem creat un grup de funcionaris que anomenem Observatori del Portal Transparència per a assegurar l'actualització i el bon funcionament del portal, a més d'encarregar cada cert temps informes a part de la Inspecció General de Serveis o del meu propi Gabinet per a detectar possibles problemes".

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial