Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat, pionera a Espanya a implantar una oficina de gestió i millora de la qualitat del seu programari

La Generalitat, pionera a Espanya a implantar una oficina de gestió i millora de la qualitat del seu programari

La Generalitat ha posat en marxa l'Oficina de Gestió d'Entregues i Avaluació de la Qualitat del Programari (GEES), un projecte pioner a Espanya que perseguix vetlar per la qualitat de les aplicacions i els programes informàtics en l'Administració valenciana per a millorar els servicis públics.

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha explicat que, amb este projecte, "la Generalitat marca una fita com a govern autonòmic a Espanya perquè implanta una oficina dedicada a assegurar la qualitat del seu programari".

A més, ha continuat, "la GEES gestionarà la qualitat dels sistemes d'informació utilitzats en totes les conselleries, aplicant-hi polítiques i criteris uniformes, per a millorar els servicis a la ciutadania".

Per a això, "la Generalitat disposa de servicis especialitzats que asseguren i gestionen la qualitat del programari i que utilitzen plataformes basades, en gran part, en codi obert, és a dir, lliure de llicències".

Amb la nova oficina, "la Generalitat pretén fer un pas més en la implantació de l'Administració electrònica, ja que la posada en marxa de nous servicis costarà menys temps i també es reduirà el cost del desenrotllament de programari i arribarà als ciutadans amb més garantia i estabilitat per a utilitzar-los en la seua vida diària".

El projecte sorgix després d'un procés en què s'han unificat i centralitzat els servicis informàtics de la Generalitat en la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI).

Segons ha explicat Bellés, "la centralització ha implicat consolidar més de mil aplicacions informàtiques que estan en ús en l'Administració valenciana sota una mateixa infraestructura corporativa, el Centre de Processament de Dades (CPD) de la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre (CA9O)".

A ple rendiment, la nova oficina vetlarà per un conjunt d'aplicacions i programes informàtics corporatius amb un volum de línies de codi "equivalent a les línies que contenen, aproximadament, 5.000 llibres", ha assegurat la directora.

Entre la multitud de sistemes analitzats per esta plataforma hi ha, per exemple, els que gestionen servicis com l'adjudicació de beques, les ajudes públiques, les subvencions, les consultes d'expedients, etc.

L'Oficina de Gestió d'Entregues i Avaluació de la Qualitat del Programari vetla pel compliment dels estàndards de qualitat que han de complir els proveïdors d'aplicacions i programes per a la Generalitat. Així mateix, la seua existència ajudarà a fomentar l'intercanvi de bones pràctiques i facilitarà la comunicació entre els desenvolupadors i la DGTI.

Tall de veu

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial