Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat oferix un curs gratuït per a ensenyar als ciutadans a realitzar tràmits electrònics amb l'Administració

La Generalitat oferix un curs gratuït per a ensenyar als ciutadans a realitzar tràmits electrònics amb l'Administració

La Generalitat Valenciana ha obert el termini de matriculació per al curs "Tramita" sobre Administració electrònica, dirigit a tots els ciutadans que desitgen realitzar tràmits amb l'Administració autonòmica de forma electrònica.

El curs, que és gratuït, s'impartix per Internet a través de la plataforma Saps i la matrícula romandrà oberta fins al 8 de maig ací.

El curs "Tramita" és de deu hores lectives en línia, no requerix de coneixements específics previs i va dirigit a tots els ciutadans. La seua estructura gira entorn del marc legal, l'ús de la "carpeta ciutadana", els tràmits electrònics i l'ús de mitjans d'acreditació segurs com el DNI electrònic o els certificats digitals.

En este sentit, al llarg del curs s'explica què és l'Administració electrònica, com funciona i amb quins recursos compta per a donar servicis a la ciutadania. A més, compta amb senzills exercicis que perseguixen refermar els coneixements adquirits al llarg de l'aprenentatge, com són la busca d'un tràmit per Internet o la tramitació directa d'un servici electrònic, accedint a la seu electrònica de la Generalitat i simulant que es realitza un tràmit en línia.

Al finalitzar el curs, els usuaris comptaran amb coneixements bàsics d'Administració electrònica, sabran com accedir als servicis que necessiten a través d'Internet i podran tramitar servicis electrònics associats amb procediments administratius.

En este sentit, aprendran a utilitzar l'assistent de tramitació per a omplir documentació, realitzar pagaments, documentar sol·licituds, registrar informació i obtindre justificants. També gestionaran la seua "carpeta ciutadana", l'àrea personal del portal institucional de la Generalitat en Internet, on poden consultar l'estat dels seus expedients, les comunicacions rebudes i les sol·licituds entregades, entre altres. "Tramita" compta amb 150 places.

Saps

Saps és el servici de formació en línia gratuït de la Generalitat. Amb una oferta senzilla, d'interés general i amb una clara aplicació pràctica, la plataforma oferix cursos d'autoformació i tutoritzats amb el suport actiu de professorat que atén i ajuda l'alumnat a aprofundir en les matèries.

La formació, realitzada íntegrament a través d'Internet, permet que l'alumne accedisca des de qualsevol lloc i a qualsevol hora als continguts, sense cap tipus de limitació i per mitjà de qualsevol dispositiu electrònic connectat a la xarxa.

Decret d'Administració electrònica

El curs de formació en Administració electrònica s'emmarca en l'estratègia de la Generalitat per a desenrotllar la societat digital i conscienciar a la ciutadania sobre els avantatges i beneficis d'aplicar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a tots els àmbits de la vida quotidiana.

En este sentit, la Generalitat va presentar el passat mes de març una proposta de decret per a impulsar l'Administració electrònica a la Comunitat i avançar en l'eliminació del paper en l'activitat administrativa. La proposta es va obrir a consulta pública per a sumar la visió i les aportacions de tots els agents socials implicats en els distints processos d'administració.

El nou decret regularà la utilització de mitjans electrònics, informàtics i telemàtics i contribuirà al desenrotllament de la societat de la informació i, en particular, a modernitzar l'Administració valenciana. L'objectiu és impulsar l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en l'activitat de la Generalitat i en les relacions entre Administracions i amb la ciutadania.

Tall de veu de la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial