Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat oferix gratuïtament la revista jurídica especialitzada 'Drets' per mitjà de la nova plataforma Revistes GVA

La Generalitat oferix gratuïtament la revista jurídica especialitzada 'Drets' per mitjà de la nova plataforma Revistes GVA

La Generalitat oferix gratuïtament la revista jurídica especialitzada 'Drets' per mitjà de la nova plataforma Revistes GVA

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, oferix en Internet, de forma gratuïta, 'Drets. Revista Valenciana de Reformes Democrátiques', una revista d'estudis jurídics especialitzada editada per la Direcció General de Reformes Democràtiques del departament que dirigix Gabriela Bravo.

La publicació s'integra en el nou portal de la Generalitat Revistes GVA, que inclourà publicacions específiques de qualsevol tipus i els seus textos estan editats tant en castellà com en valencià. Es pot accedir a través de l'adreça electrònica revistes.gva.es.

Per al director general de Reformes Democràtiques, José García Añón, "la revista pretén ser una ferramenta per a difondre treballs i investigacions avançades en els àmbits de la Justícia i l'Administració Pública així com en altres matèries relacionades amb els drets i les llibertats públiques".

El número inicial, ja disponible en el portal Revistes GVA, està dedicat de forma monogràfica a les ponències de l'informe realitzat per l'observatori per a l'estudi de diversos aspectes relacionats amb la normativa electoral. Este document es va entregar a la comissió especial formada en Les Corts per a l'estudi de la reforma de l'Estatut d'Autonomia i que actualment debat les possibilitats de reforma de la Llei Electoral Valenciana.

Els pròxims números de la revista comptaran amb una secció monogràfica i una altra de temàtica lliure, un apartat de notícies i un altre de ressenyes. La següent entrega pretén abordar, entre altres, el tema de la memòria democràtica. La revista està oberta a que estudiosos i investigadors puguen aportar qualsevol treball acadèmic a través del portal.

Aposta pel programari lliure

Revistes GVA és un projecte per a l'edició i publicació de revistes electròniques en la Generalitat, creat per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, en col·laboració amb la Direcció General de Reformes Democràtiques.

El nou sistema de publicació corporatiu utilitza Open Journal Systems (OJS), un gestor de revistes electròniques d'accés obert i programari lliure, desenvolupat, finançat i distribuït de forma gratuïta. Esta ferramenta editorial permet a la Generalitat automatitzar els processos de publicació, revisió per parells i indexació d'articles.

Segons el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, "este és un exemple de la decidida aposta del Consell per la transformació digital i la millora de la gestió i els serveis administratius per mitjà de l'ús de solucions desenvolupades amb programari lliure. Revistes GVA ens va a permetre oferir una plataforma de revistes electròniques per a tota la Generalitat, de manera que cada conselleria puga editar i publicar els seus continguts fàcilment, amb agilitat i més autonomia, independentment dels mitjans tècnics de què disposen en cada equip".

La plataforma permet administrar i emmagatzemar el flux complet del procés editorial, incloent-hi la comunicació entre autors, revisors i direcció. Gràcies a Revistes GVA els usuaris podran consultar les publicacions periòdiques des d'un mateix portal web (revistes.gva.es), visualitzant els continguts en línia o bé descarregant els números complets o per articles als seus dispositius.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial