Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat millora les comunicacions mòbils d'emergències en l'Hospital La Fe per als serveis sanitaris

La Generalitat millora les comunicacions mòbils d'emergències en l'Hospital La Fe per als serveis sanitaris

La Generalitat ha ampliat la xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat (COMDES) en l'entorn del nou Hospital La Fe de València, per mitjà d'una nova infraestructura que millora la cobertura en tot el recinte per a l'atenció dels serveis sanitaris.

Els treballs de millora en l'entorn de La Fe formen part del projecte d'ampliació de la xarxa COMDES, iniciat a finals de 2015. Concretament, s'ha ampliat la cobertura en algunes zones específiques de l'hospital, reforçant de manera especial la cobertura en la zona d'atenció d'emergències.

La xarxa COMDES de la Generalitat (comdes.gva.es) és una xarxa de comunicacions mòbils (veu i dades) a disposició de les organitzacions i flotes que presten els serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat en el territori de la Comunitat Valenciana, com a bombers, protecció civil, emergències sanitàries i les policies locals i autonòmica, entre altres.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha explicat que "l'ampliacióde la xarxa s'ha fet necessària conforme ha anat creixent el nombre d'usuaris i s'ha evidenciat la necessitat de mantindre una cobertura adequada per al gran nombre de flotes que opera diàriament en els nuclis urbans de la Comunitat".

"L'ampliació en La Fe -ha continuat- ha consistit a instal·lar una nova estació base, amb què donar la cobertura necessària en l'interior del recinte, i que hem complementat per mitjà de la ubicació de 14 noves antenes d'interior. Estes antenes "indoor" són compatibles amb els sistemes sanitaris presents en les plantes inferiors del recinte de l'Hospital La Fe, on existia un cert dèficit de senyal de la xarxa".

Cal destacar que en les plantes baixes de l'hospital és on es reben les ambulàncies i on estan ubicats els serveis del SAMU, per la qual cosa resulta essencial que este departament compte amb una bona cobertura per a les seues comunicacions.

Aguiló ha destacat que "la nova instal·lació permetrà a les flotes d'emergències i als serveis sanitaris comptar amb un servei de comunicacions mòbils en tot el recinte, independentment de si es troben en l'interior o en l'exterior. L'objectiu ha sigut adequar el servei de comunicacions a les seues necessitats i oferir la qualitat requerida en situacions d'especial rellevància i en les que cada minut compta".

Ampliació de la xarxa COMDES

El projecte compta amb una inversió de 11,2 milions fins a 2017 per a l'ampliació de la capacitat i la cobertura de la xarxa COMDES. D'una banda, ha explicat Aguiló, "ja s'ha ampliat la capacitat de la xarxa, per a incloure a 2.000 nous usuaris i el nombre de canals de comunicacions, la qual cosa ens ha permés assimilar un augment substancial del tràfic de crides simultànies i que la xarxa acosegusica el seu màxim històric".

Quant a la cobertura, l'ampliació preveu la instal·lació d'un total de 51 noves estacions base a afegir a les 120 ja existents. El director general ha indicat: "estem col·laborant estretament amb els ajuntaments, la qual cosa ens ha permés treballar a bon ritme i poder comptar, a hores d'ara, amb el 75% de les noves estacions base ja instal·lades".

Les noves estacions, fonamentalment ubicades en nuclis urbans, milloren la cobertura en interiors en els municipis de més de 20.000 habitants i en exteriors en els de més de 3.000 habitants. A més, s'està treballant en la millora de la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials. Este és el cas dels treballs realitzats en l'Hospital La Fe de València o els previstos per a la zona de l'aeroport d'Alacant-Elx (L'Altet), entre altres.

La xarxa COMDES permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada. La xarxa, que va ser concebuda per a arribar a integrar a totes les organitzacions responsables dels serveis d'emergències i seguretat de la Comunitat, dóna servei a més de 8.500 usuaris de més de 170 flotes i 150 ajuntaments, entre els quals es troben les capitals de província.

Segons Aguiló, "l'ampliació millora la qualitat del servei i les infraestructures de telecomunicacions de la Generalitat al mateix temps que possibilita que la inversió pública en TIC funcione com a motor del canvi cap al nou model econòmic. Quan invertim en una infraestructura de xarxa estem invertint en crear mercat, un mercat del qual les empreses, especialment les pimes, poden beneficiar-se en el futur", ha indicat.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial