Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat millora la qualitat dels servicis públics amb el seu projecte de núvol privat GVA Cloud

La Generalitat millora la qualitat dels servicis públics amb el seu projecte de núvol privat GVA Cloud

La directora general de Tecnologies de la informació, Sofia Bellés, ha clausurat hui la jornada "Forum Cloud: puja-te'n al núvol", organitzada per ComputerWorld i IDC a València. Bellés ha presentat els resultats del projecte de computació en el núvol de la Generalitat, GVA Cloud, i ha avançat les pròximes fites a aconseguir.

Sofia Bellés ha explicat que "la Generalitat està dotant la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de tecnologies de computació en el núvol, per a millorar la seguretat, fiabilitat i interoperabilitat dels seus sistemes d'informació i, en definitiva, la qualitat dels servicis públics".

"El nostre objectiu és garantir la continuïtat del servici després del trasllat de les conselleries des de les seues antigues seus a la CA9O, així com millorar els sistemes d'informació i consolidar l'equipament de tots els departaments per mitjà de tecnologies de cloud computing", ha afegit Bellés.

GVA Cloud és una de les grans apostes del Consell per la innovació i compta amb una inversió en infraestructures de 9,4 milions d'euros, fins a l'any 2015. Inversió que arribarà als 36 milions d'euros, tenint en compte la consolidació d'aplicacions que tindrà lloc en els pròxims anys.

Amb este projecte la Generalitat es convertix en una de les administracions públiques més avançades en l'ús de la tecnologies de cloud compunting, pionera a nivell nacional. A més, el projecte de núvol privat de la Generalitat, permetrà a l'Administració valenciana estalviar milió i mig d'euros anuals, derivats de la reducció de despeses d'explotació.

Virtualització i eliminació dels CPD

La CA9O compta amb un nou Centre de Processament de Dades (CPD) corporatiu, que està integrant els CPD que abans estaven distribuïts en les distintes seus de les conselleries i organismes dependents.

En finalitzar la integració, s'haurà eliminat un total de 22 CPD i l'equipament de quasi 100 sales tècniques, és a dir, prop de mil equips físics (servidors, cabines de discos, etc.), "el que suposa una considerable reducció de les infraestructures físiques, el consum d'energia i les despeses de manteniment". En 2013, ja s'han eliminat 13 d'estos CPD.

En esta línia, la directora general ha avançat que "ja s'han virtualitzat 21 servidors físics corresponents a la Consellleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient", i ha recordat que "la virtualització permet operar múltiples sistemes des d'un únic servidor".

"Es tracta d'implantar un sistema dinàmic, flexible i segur per a adaptar els servicis electrònics a les necessitats de l'Administració en cada moment", ha afegit Bellés. Gràcies a la implantació del núvol de servicis GVA Cloud, la Generalitat canviarà la forma en què proveïx els servicis electrònics i millorarà considerablement l'adaptabilitat i escalabilitat a la demanda que requerisquen les conselleries.

Després d'una primera consolidació lògica de l'equipament sobre la infraestructura GVA Cloud, es procedirà a la consolidació d'arquitectures i aplicacions i a integrar els servicis del departament dins del núvol de servicis que s'ofereixen a la Generalitat.

"Forum Cloud: puja-te'n al núvol" és un roadshow per a pimes sobre computació en el núvol que s'organitza en distintes ciutats d'Espanya, i per segon any a València. La jornada servix de fòrum de trobada dirigit als màxims responsables de sistemes d'informació de les principals empreses i organismes públics espanyols, i centra els seus continguts en els aspectes lligats a la gestió de les TIC.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial