Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat porta més de 13.500 nous ordinadors a les aules de la Comunitat per a cobrir les necessitats de l'àrea educativa

La Generalitat porta més de 13.500 nous ordinadors a les aules de la Comunitat per a cobrir les necessitats de l'àrea educativa

La Generalitat començarà la distribució de 13.510 nous ordinadors als centres educatius de la Comunitat Valenciana, a fi de renovar l'equipament informàtic i cobrir les necessitats formatives de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Amb un pressupost de 7,2 milions d'euros, el nou equipament informàtic començarà a arribar a les aules de la Comunitat al principi del pròxim mes de febrer. Consisteix en 13.510 nous ordinadors, als quals cal afegir 425 servidors per a aules de Primària i Secundària.

Per al director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, "amb aquest procés pretenem posar al dia l'equipament obsolet existent als centres educatius de la Comunitat, per a fer front als nous requeriments tècnics que l'educació necessita en l'actual societat digital del segle XXI".

Aguiló ha explicat que "tots els ordinadors compten amb l'última versió de la distribució de programari lliure valenciana de la Generalitat, LliureX 15.05, mentre que els equips destinats a Formació Professional també estan dotats de Windows, ja que aquest sistema operatiu és necessari per a executar algunes aplicacions que els alumnes trobaran en el món laboral i que han d'aprendre a utilitzar".

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha afegit que "aquesta renovació d'ordinadors respon a la voluntat del Govern valencià de reconstruir l'educació i ha recordat que bona part dels ordinadors que es retiren ara ja tenien quasi una dècada d'antiguitat". Així mateix, Fullana ha destacat que "és imprescindible reposar els equips per a assegurar la integració de les TIC a les escoles i instituts com a eina d'ús transversal entre totes les matèries educatives".

Dels 13.510 ordinadors, 4.600 són ordinadors bàsics coneguts com a clients lleugers que aniran destinats, fonamentalment, a aules de Primària. El model de clients lleugers implantat en el sistema educatiu valencià permet a un únic ordinador assumir el treball de l'aula i actuar com a servidor, de manera que executa les aplicacions i permet a altres ordinadors funcionar com a clients lleugers, utilitzant els mínims recursos.

"Els clients lleugers són ordinadors més econòmics que els normals, tenen menys avaries i són més fàcils de mantindre, per la qual cosa són excel·lents per al treball diari en Primària", ha afegit el director general, Vicente Aguiló. La resta es divideix entre els 5.750 ordinadors de sobretaula que aniran destinats, principalment, a Secundària, i els 3.000 assignats a Formació Professional.

Segons Aguiló, "el repartiment entre clients lleugers, ordinadors amb LliureX per a Secundària i ordinadors amb Windows per a FP s'ha realitzat d'acord amb les necessitats d'equipament detectades per a cada nivell educatiu". "Els alumnes de Secundària i cicles formatius tenen uns requeriments més elevats i un client lleuger, de moment, no cobriria totes les seues necessitats", ha afegit.

Tauletes tàctils per a Educació Especial

Respecte als 160 equips portàtils que també aniran destinats als centres, el director general ha explicat que es tracta d'una previsió de necessitats "relacionada amb l'Educació Especial, ja que aquests equips poden anar destinats a alumnes amb discapacitat visual o motora".

"Per això, en el moment en què ho recomanen els especialistes en la matèria, els alumnes d'Educació Especial rebran ordinadors o tauletes tàctils especialment adaptats per a cada cas", ha comentat el director general de Política Educativa.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial