Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat licita l’adquisició de llicències de programari per a l’automatització robòtica de processos

La Generalitat licita l’adquisició de llicències de programari per a l’automatització robòtica de processos

La Generalitat licita l’adquisició de llicències de programari per a l’automatització robòtica de processos

La Generalitat licita l’adquisició de llicències de programari per a l’automatització robòtica de processos
  • La iniciativa seguix millorar la gestió i reduir els temps d’espera amb tecnologies d’última generació per a l’automatització de processos
  • La licitació té un valor estimat de 975.744 euros per a un període de tres anys i és finançada amb fons europeus

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), dependent de la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, ha tret a licitació l’adquisició de llicències de programari per a l’automatització robòtica de processos (RPA) i els servicis de posada en marxa i suport associats.

Amb esta iniciativa se seguix implantar una plataforma corporativa de robotització que permeta l’automatització d’actuacions i tasques administratives de la Generalitat, prevista en el Pla estratègic de transformació digital de l’Administració de la Generalitat (GEN Digital 2025) i en línia amb el Pla Simplifica 2024-2026.

 L’objectiu és utilitzar esta tecnologia per a la realització d’aquelles tasques administratives que no aporten especial valor en tràmits i procediments massius, amb la finalitat de reduir substancialment els temps de resposta de l’Administració valenciana i millorar la gestió del personal empleat públic.

La licitació té un valor estimat de 975.744 euros per a un període de tres anys i és finançada amb fons europeus Next Generation EU, a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Tecnologies d’última generació

El pla estratègic GEN Digital 2025 pretén culminar la transformació digital de l’Administració del Consell i els seus organismes autònoms, digitalitzant la manera de treballar, racionalitzant i simplificant la gestió i els processos interns i transformant la cultura organitzativa de la Generalitat.

En este sentit, la DGTIC treballa impulsant la digitalització del servici públic i la introducció de tecnologies d’última generació (intel·ligència artificial, dades massives, RPA, etc.) per a millorar els servicis d’atenció a la ciutadania i els processos de gestió interns de l’Administració de la Generalitat.

Les tecnologies d’automatització robòtica de processos (RPA) permeten replicar les accions d’un humà interactuant amb aplicacions i sistemes ja existents, a través d’una interfície gràfica d’usuari o mitjançant una integració (servicis web, API, etc.).

La seua aplicació en l’Administració valenciana permetrà que es deleguen les tasques repetitives i de poc valor afegit en un sistema robòtic, de manera que el personal administratiu dispose de més temps per a dedicar a processos que realment requerixen un juí de valor i tasques més estratègiques.  

Actualment, hi ha procediments i tràmits digitals que, per les seues característiques, són candidats ideals per a aplicar esta classe de tecnologia en Generalitat. Amb això, es poden reduir els costos de gestió administrativa, assegurar la consistència de dades i l’optimització de recursos, millorar l’eficàcia i l’eficiència en la gestió de les dades i, en conseqüència, millorar la qualitat del servici i augmentar la motivació del personal administratiu.

En línia amb el Pla Simplifica 2024-2026, l’aplicació d’esta tecnologia haurà d’anar acompanyada obligatòriament de la revisió i la reenginyeria prèvia d’estos processos per responsables funcionals i equips experts en simplificació.

Així mateix, la ferramenta permetrà incorporar tecnologies avançades, com la intel·ligència artificial, per a ajudar en la construcció i l’entrega de casos d’ús d’alt valor. S’utilitzaran tècniques que permeten el processament i l’extracció de metadades de documents per a facilitar la labor dels gestors administratius dels procediments electrònics. A més, es podran aplicar diversos nivells d’automatització, des de l’automatització de tasques i de processos simples fins a l’automatització intel·ligent, aplicant servicis cognitius i tècniques d’intel·ligència artificial.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial