Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat allibera la versió beta de LliureX 14.06, la distribució educativa de programari lliure

La Generalitat allibera la versió beta de LliureX 14.06, la distribució educativa de programari lliure

La Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI), ha alliberat la versió d'avaluació o beta de LliureX 14.06, la distribució valenciana de programari lliure per a Educació. L'objectiu és avaluar les noves funcionalitats com a pas previ a la publicació de la versió estable.

Amb la versió d'avaluació, tant docents com tècnics del sistema educatiu i públic en general tenen la possibilitat de comprovar les noves funcionalitats i realitzar suggeriments i aportacions a l'equip tècnic que lidera la DGTI.

La versió beta està disponible per a la seua descàrrega en la pàgina web de LliureX (www.lliurex.net), fins a l'alliberament de la versió definitiva, prevista per al pròxim 30 de juny.  

Entre les novetats de la nova versió, LliureX 14.06 incorpora un complet laboratori d'idiomes, que permet convertir qualsevol aula d'informàtica en l'entorn ideal per a l'ensenyament d'idiomes. A més,  permet crear aules d'informàtica basades en ordinadors de molt baix cost i reduir a la mitat el gasto necessari per a instal•lar una aula d'este tipus.

Una vegada publicada la versió estable, qualsevol ordinador amb la versió anterior, LliureX 13.06, podrà actualitzar la distribució de forma automàtica, simplement, executant l'aplicació d'actualització.

LliureX 13.06 ha tingut un total de 25.000 descàrregues des de la seua publicació, de les quals unes 1.000 s'han realitzat des de països d'Amèrica Llatina.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial