Publicador de continguts

Ves enrere La Generalitat ha estalviat més de 500.000 euros amb la implantació del fax virtual

La Generalitat ha estalviat més de 500.000 euros amb la implantació del fax virtual

La Generalitat ha estalviat ja més de 500.000 euros durant 2013 gràcies la implantació d'uns 2.000 faxos virtuals en centres educatius, seus de les conselleries d'Educació, Cultura i Esport i Sanitat i Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, i reduïx així el gasto en paper i tòner que genera el fax tradicional.

A partir d'ara, el servici de fax virtual es generalitzarà en tot l'àmbit de la Generalitat, segons una resolució de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública que publica hui el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

La mesura té per objecte substituir, de manera gradual i amb caràcter general en totes les seus de la Generalitat, el fax tradicional pel fax virtual, la implantació del qual serà coordinada per la Direcció General de Tecnologies de la Informació.

El fax virtual realitza l'enviament de documents a través d'un compte de correu electrònic a què s'ha associat un número de telefonia fixa o fax, la qual cosa fa innecessari l'ús de les tradicionals màquines de fax que normalment estaven en funcionament les 24 hores tot l'any.

La iniciativa millora la productivitat en agilitzar els enviaments, que poden realitzar-se des de qualsevol ubicació i dispositiu amb accés a Internet (ordinador, tauleta tàctil, telèfon mòbil, etc.) i a múltiples destinataris de forma senzilla.

Així mateix, facilita la gestió dels documents que es reben perquè permet arxivar-los directament en format electrònic, per a la seua consulta posterior per part de cada departament, i sense necessitat d'imprimir-los.

Esta tecnologia millora, a més, la seguretat i confidencialitat en la recepció i enviament de documents, ja que l'accés al compte de fax es realitza amb usuari i contrasenya.

La posada en marxa d'este servici és molt ràpida i no requerix d'inversió en sistemes d'informació o equipament addicional, ja que pot realitzar-se des de qualsevol ubicació i dispositiu amb accés a Internet.

Quant a la recepció, la Generalitat conservarà els seus números de fax antics, per la qual cosa els enviaments a l'Administració valenciana es podran continuar fent de la forma habitual i sense canvis, independentment de si la destinació és un fax físic o virtual.