Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat finalitza la instal·lació de més de 3.300 ordinadors portàtils als jutjats valencians

La Generalitat finalitza la instal·lació de més de 3.300 ordinadors portàtils als jutjats valencians

La Generalitat finalitza la instal·lació de més de 3.300 ordinadors portàtils als jutjats valencians

La Generalitat finalitza la instal·lació de més de 3.300 ordinadors portàtils als jutjats valencians
  • Des que es va iniciar el procés de renovació tecnològica, en 2017, s'hi han instal·lat 4.716 ordinadors portàtils
  • La iniciativa va a càrrec dels pressupostos de la Direcció General de TIC i es finança amb fons europeus Next Generation  
     

La Direcció General de Modernització i Relacions amb l'Administració de Justícia, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), ha finalitzat aquesta setmana la instal·lació de 3.300 ordinadors portàtils que substitueixen altres tants equips de sobretaula als jutjats de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa s'ha dut a terme amb l'aportació de fons europeus Next Generation EU, amb els quals, a més, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha programat l'adquisició de 2.000 unitats més en 2023.

Des que es va iniciar en 2017 el procés de renovació tecnològica en l'Administració de Justícia s'han instal·lat 4.716 ordinadors portàtils. D'aquesta manera, després d'aquesta última aportació de dispositius, més del 70 per cent del personal compta amb llocs de treball deslocalitzats, hàbils per al treball no presencial i tècnicament actualitzats.

El personal de l'Administració de Justícia, dependent de la Generalitat, està constituït per quasi 5.000 funcionaris i funcionàries, entre gestors i tramitadors processals, així com auxiliars judicials i la resta del personal.

Aquest projecte forma part del Pla de digitalització judicial que la conselleria que dirigeix Gabriela Bravo està duent a terme amb una inversió aproximada de més de 38 milions d'euros, 16 milions dels quals s'han destinat al nou sistema de gestió processal i l'expedient judicial electrònic; 11 milions més per a la posada en marxa del sistema d'enregistrament que permet celebrar vistes telemàtiques, retransmetre, gravar i emmagatzemar-les, i exhibir els documents digitalment sense necessitat de fotocopiar, cosa que ha permés la celebració de més de 25.000 judicis telemàtics.

Cal unir-hi 5,4 milions més per a treballar fora de les seus judicials, gràcies a les 6.000 connexions d'accés remot (VPN), així com les plataformes de treball segures i els nous punts de treball deslocalitzats.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial