Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat facilitarà la tramitació de mig milió de factures electròniques a l'any

La Generalitat facilitarà la tramitació de mig milió de factures electròniques a l'any

La Generalitat, a través de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, iniciarà una campanya per a informar sobre la posada en marxa, a partir de l'1 de juliol, de la factura electrònica en tota l'Administració de la Generalitat i les seues entitats autònomes per als proveïdors de béns i servicis.

D'esta manera, la Generalitat facilitarà la tramitació d'unes 500.000 factures electròniques a l'any. Amb esta mesura, la Generalitat s'avança així a l'Estat, que posarà en marxa la factura electrònica amb caràcter obligatori a partir del 15 de gener.

Gràcies a esta iniciativa, la Generalitat es podrà estalviar fins a 2,78 euros per factura quan tot el procés es faça únicament de manera electrònica. En la fase inicial, una part de la gestió es farà encara en format paper, amb la qual cosa l'estalvi per factura serà de 0,94 euros, això suposa un estalvi pròxim als 500.000 euros anuals.

En este sentit, es durà a terme una publitramesa a més de 3.000 proveïdors per a informar-los de la mesura i dels passos que hauran de dur a terme per a presentar les factures davant de l'Administració.

També s'habilitarà un enllaç directe en les pàgines webs de les conselleries per a accedir a l'aplicació i es facilitarà un fullet descarregable en la plataforma de contractació on s'explica la mesura.

El telèfon d'atenció gratuït de la Generalitat (012) oferix informació sobre qualsevol qüestió relacionada amb la facturació electrònica. Els agents d'este servici han rebut formació específica per a poder atendre els dubtes que puguen plantejar els proveïdors.

A més, la Direcció General de Tecnologies de la Informació ha presentat l'aplicació de facturació electrònica Ge-factura a responsables de les conselleries, així com als responsables dels departaments de salut.

En l'actualitat, fins que siga obligatòria la facturació electrònica, es reben unes 4.000 factures al mes a través de la plataforma Ge-factura (plataforma de facturació electrònica de la Generalitat) en funcionament des de 2011 amb diferents graus d'implantació en les conselleries. Esta xifra està previst que es multiplique per deu amb l'obligatorietat de la facturació electrònica a partir del mes de juliol.

Una de les novetats que s'introduirà amb la facturació electrònica obligatòria és la connexió directa de Ge-factura amb el Registre Únic de Factures (RUF) de la Generalitat, la qual cosa suposarà el registre automàtic de cada una de les factures rebudes.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial