Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat elimina el paper i accelera la tramitació de les iniciatives procedents de Les Corts gràcies a una aplicació informàtica

La Generalitat elimina el paper i accelera la tramitació de les iniciatives procedents de Les Corts gràcies a una aplicació informàtica

La Generalitat elimina el paper i accelera la tramitació de les iniciatives procedents de Les Corts gràcies a una aplicació informàtica

El Consell hi ha posat en marxa un nou sistema d'informació per a gestionar les iniciatives parlamentàries provinents de Les Corts. L'aplicació permet reduir dràsticament el paper en la comunicació entre les dos institucions, així com el temps de tramitació de les iniciatives.

L'aplicació, coneguda com Gaspar, ha sigut posada en marxa per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ( DGTIC), en col·laboració amb la Direcció General de Relacions amb Les Corts, dependent de Presidència.

Les iniciatives parlamentàries son instruments de què disposen els membres de l'òrgan legislatiu de la Generalitat per a exercir el control parlamentari al Consell. Concretament, son accions originades en Les Corts i dirigides al Consell i inclouen preguntes parlamentàries amb contestació oral i escrita, sol·licituds de documentació, interpel·lacions o sol·licituds de compareixences.

Fins al moment, les iniciatives parlamentàries arribaven per registre d'entrada i en paper fins al Servei de Relacions amb Les Corts, on eren escanejades i registrades en una aplicació interna de la Generalitat. Una vegada analitzades, s'enviaven per correu electrònic als distints gabinets de les conselleries, on es tornaven a registrar en els sistemes interns per a poder generar les respostes.

Segons el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, l'aplicació, que s'està implantant gradualment, permet a la Generalitat rebre les iniciatives de Les Corts per mitjà d'un tràmit telemàtic i incorporar-les en format digital a l'aplicació, de manera que, una vegada introduïdes en el sistema, els agents implicats puguen anar interactuant amb elles fins a generar la resposta definitiva".

Aguiló ha explicat que "la implantació de Gaspar suposa un gran avanç quant a gestió, coordinació i reducció de temps, ja que eliminem el paper en la recepció de les iniciatives i ho reduïm dràsticament en tot el flux de comunicació entre ambdós institucions".

"Ambtot açò, hem centralitzat la informació en un sol punt, la qual cosa reduïx el cost de manteniment del sistema informàtic, alhora que optimitzem els recursos que tenim disponibles", ha assegurat el titular de les TIC.
Per la seua banda, el director general de Relacions amb Les Corts, Antonio Torres, ha manifestat que "Gaspar permet augmentar l'eficàcia de la nostra gestió, facilitant així atendre el creixent volum d'iniciatives parlamentàries, quasi 40.000 en menys de dos anys".

Segons Torres, "amb Gaspar, coordinarem en un únic sistema d'informació el treball conjunt d'esta direcció general i dels gabinets tècnics de les conselleries, unificant criteris i evitant duplicitats. A més, en els pròxims mesos també s'automatitzarà la comunicació amb Les Corts, remetent electrònicament les respostes, recorrent a tecnologies com la firma electrònica i el registre telemàtic".

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial