Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat completa l'accés al portal de descàrregues de gravacions de vistes en tots els partits judicials

La Generalitat completa l'accés al portal de descàrregues de gravacions de vistes en tots els partits judicials

La Generalitat completa l'accés al portal de descàrregues de gravacions de vistes en tots els partits judicials

La Generalitat ha completat amb èxit el procés d'implantació en tots els partits judicials de la Comunitat Valenciana de l'accés a Arconte Portal, el portal de descàrregues de gravacions de vistes.

El portal ha sigut implantat per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, a petició de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Segons ha explicat el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, el procés d'implantació del portal es va iniciar el passat 15 de novembre de 2016 per a les vistes celebrades únicament en els òrgans judicials de la Ciutat de la Justícia de Castelló i, des de llavors, s'ha implantat progressivament en la resta dels 34 partits judicials.

La posada en funcionament del portal suposa un "avanç substancial" ja que permet «l'accés als professionals de la justícia (advocats, procuradors i graduats socials) al catàleg de procediments judicials en què han participat i la descàrrega d'informació (gravacions i documents)".

L'accés als continguts requerix d'autorització prèvia per part del lletrat de l'Administració de Justícia de cada òrgan judicial i, una vegada autentificat en l'aplicació, el professional podrà consultar lliurement el catàleg de vídeos, la informació de cadascuna de les sessions i informació relativa als intervinents. A més, podrà descarregar els vídeos i documents associats a l'acte.

Puchades ha destacat que la implantació d'Arconte Portal "suposa un important estalvi de mitjans humans i materials ja que elimina la necessitat d'efectuar còpies en format electrònic (CD o pen drive) per part dels lletrats de l'Administració de Justícia com succeïa fins ara".

Arconte oferix altres ferramentes de gestió que permeten agilitzar la gestió judicial, com la gestió centralitzada d'usuaris, enllaçada amb el sistema de gestió d'identitats de la Conselleria de Justícia, i la integració en els sistemes de la firma electrònica, la gestió processal i l'agenda.

El projecte inclou la renovació de les sales de vistes en els jutjats dels municipis i, quant a les Ciutats de la Justícia de València, Castelló i Alacant, el subministrament de l'equipament que permeta la centralització de l'emmagatzematge dels vídeos i l'accés als serveis comuns de la nova Oficina Judicial de les dites seus judicials.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial