Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat comença a renovar els equips informàtics dels jutjats i tribunals valencians

La Generalitat comença a renovar els equips informàtics dels jutjats i tribunals valencians

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Paterna prova des de dilluns passat el rendiment dels nous ordinadors de taula que romanien emmagatzemats des de fa mesos en un depòsit de la Generalitat. És una experiència pilot que posa en marxa el procés dissenyat per la Direcció General de Justícia i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per a recuperar aquesta dotació informàtica i incorporar-la als jutjats, tribunals i fiscalies de la Comunitat Valenciana.

La recuperació d'aquests 3.200 ordinadors no ha pogut realitzar-se abans perquè el seu sistema operatiu, Windows 7, era incompatible amb el sistema de gestió processal Cicerone usat en els jutjats i tribunals. Els tècnics de la DGTIC treballen des de fa setmanes per a actualitzar aquesta plataforma perquè la seua obsolescència impedia usar equips informàtics dotats de sistemes operatius posteriors a Windows XP.

Una vegada testats els nous ordinadors, la segona fase del procés d'implantació consistirà en la seua instal·lació en els cinc jutjats que tenen la seua seu en la localitat de Sagunt en els primers dies de desembre.

Tots aquests ordinadors provenen dels 3.200 que va adquirir l'anterior govern de la Generalitat i que estaven abandonats, des del passat mes de desembre, en una nau industrial a Riba-roja. És compromís de la Conselleria de Justícia, Administració Pública i Reformes Democràtiques donar ús a aquests equips i modernitzar amb ells la dotació informàtica de jutjats valencians.

Una vegada comprovat el funcionament dels nous ordinadors en les proves-pilot de Paterna i Sagunt, la DGTIC començarà a instal·lar els restants al llarg del primer trimestre de 2016, segons una programació que estudia la Direcció General de Justícia.

 

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial