Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat comença a oferir servicis des del núvol privat GVA Cloud

La Generalitat comença a oferir servicis des del núvol privat GVA Cloud

El secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, ha avançat hui que s'han començat a oferir servicis electrònics des del núvol privat de la Generalitat, la GVA Cloud, amb la incorporació de la infraestructura informàtica de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

La iniciativa forma part d'un dels projectes estrella de la Generalitat en innovació, el núvol privat corporatiu GVA Cloud, basat en cloud computing. El projecte "permetrà proveir servicis públics de major qualitat, gràcies al fet que esta tecnologia oferix més seguretat, fiabilitat i rendiment als sistemes d'informació de les conselleries", ha explicat Ribot.

El secretari autonòmic i la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, han rebut hui el subsecretari de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Gaspar Peral. L'objectiu de la reunió ha sigut informar sobre la situació actual dels treballs i projectes TIC realitzats per la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI).

Al març de l'any passat, la Conselleria va iniciar el seu trasllat a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O) des de les seues antigues seus, començant per Infraestructures i Territori, i seguint amb Medi Ambient ja en el mes d'abril. En total, es van traslladar 72 equips, incloent-hi els servidors físics, i 570 llocs de treball, en perfecte funcionament una vegada incorporat el personal en la CA9O.

García Ribot ha recordat que els trasllats impliquen "eliminar els centres de processament de dades (CPD) de cada conselleria, que en este cas han sigut tres, i integrar-los en el CPD corporatiu de la CA9O", dotat de les últimes tecnologies en computació en el núvol.

El CPD corporatiu oferix un millor rendiment per a les aplicacions informàtiques sobre les quals se sustenten els servicis de la Conselleria. A més, la gestió centralitzada permet eliminar actius redundants i reduir el gasto, tant en consum d'energia com en manteniment de recursos, infraestructures de comunicacions, espai assignat, etc.

Servidors virtuals

Després d'una primera fase de consolidació física en la CA9O, la DGTI ha iniciat la consolidació lògica, que comprén la virtualització dels servidors i la integració de les bases de dades.

"Acabem de virtualitzar els primers 21 servidors d'Infraestructures i Territori en GVA Cloud. Açò permetrà oferir els servicis des del núvol i garantir-ne la continuïtat en qualsevol moment", ha explicat el secretari autonòmic.

La virtualització permet operar múltiples sistemes d'informació des d'un únic servidor. Entre els servicis que operen ja virtualitzats es troben tràmits telemàtics com la presentació d'informes de seguiment d'obres i projectes, o la informació sobre exàmens de transports i esports del mar, que estan funcionant sense problemes.

La implantació del núvol de servicis genera un canvi en la forma de proveir servicis electrònics. El resultat és un sistema segur, alhora que dinàmic i flexible, que respondrà a distints volums de demanda, segons les necessitats puntuals de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

GVA Cloud posa la Generalitat al capdavant de la llista d'administracions públiques autonòmiques en l'ús de tecnologies de computació en el núvol. Finançat al 80% per la Comissió Europea a través del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER), l'Administració valenciana estalviarà milió i mig d'euros anuals en gastos d'explotació amb este projecte.

El núvol corporatiu té una inversió en infraestructures de 9,4 milions d'euros, fins a l'any 2015, una inversió que aconseguix els 36 milions amb la consolidació d'aplicacions de totes les conselleries.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial