Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat amplia la xarxa COMDES per a millorar la comunicació d’operatius d’emergències i seguretat a la Comunitat

La Generalitat amplia la xarxa COMDES per a millorar la comunicació d’operatius d’emergències i seguretat a la Comunitat

La Generalitat Valenciana ha posat en marxa l'ampliació de la xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat (COMDES), que tindrà una inversió d'11,2 milions d'euros per al subministrament de 50 estacions base addicionals a la Comunitat i l'ampliació de la capacitat de la xarxa fins a 2017.

La xarxa COMDES de la Generalitat és una xarxa de comunicacions mòbils (veu i dades) a disposició de les organitzacions i flotes que presten els servicis de prevenció, rescat, emergències i seguretat en el territori de la Comunitat Valenciana, com bombers, protecció civil, emergències sanitàries i les policies locals i autonòmica, entre altres.

A més, la xarxa permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i jerarquia de comandament encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada. En este sentit, està concebuda perquè integre totes les organitzacions i entitats responsables dels servicis d'emergències i seguretat del conjunt del territori.

La xarxa COMDES disposa de cobertura integral a tota la Comunitat i dóna servici al 97% de la població, la qual cosa vertebra el territori i facilita la coordinació i l'eficiència d'un conjunt de servicis de què depenen vides humanes i la integritat de béns d'alt interés públic.

Concretament, dóna servici a més de 8.000 usuaris de 132 flotes i 177 ajuntaments, entre els quals es troben els de les capitals de província. Per a això disposa de 120 estacions base en funcionament i una capacitat de 239 canals de veu i dades.

Després de 7 anys de funcionament, ha anat creixent el nombre d'usuaris de la xarxa, molt per damunt de les previsions inicials, i a esta s'ha unit un gran nombre de flotes que operen habitualment en nuclis urbans i on és necessari continuar oferint una cobertura adequada. Per això, s'ha fet necessari emprendre una ampliació de la xarxa que assegure el servici a les organitzacions.

Amb este fi, la Generalitat ha començat a ampliar la capacitat de la xarxa per a permetre la inclusió de 2.000 nous usuaris. A més, per a suportar el trànsit de veu i de dades d'este augment d'ús, s'ampliarà el nombre de canals de comunicacions de la xarxa.

Quant a l'ampliació d'equipament, augmentarà un 40% el nombre d'estacions base i se sumaran 50 estacions addicionals. Les noves estacions, fonamentalment ubicades en nuclis urbans, permetran millorar la cobertura en interiors en municipis de més de 20.000 habitants i millorar-la en exteriors en municipis de més de 3.000 habitants.

El projecte disposa d'un pressupost d'11,2 milions d'euros i està prevista la seua implantació en dos fases: la primera, que comença ara i permetrà ampliar la capacitat de la xarxa, i la segona fase que es desenrotllarà al llarg de 2016, en què s'instal•laran les noves estacions.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial