Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat amplia la Xarxa Comdes de comunicacions d’emergències amb 9 estacions base noves per a millorar la cobertura

La Generalitat amplia la Xarxa Comdes de comunicacions d’emergències amb 9 estacions base noves per a millorar la cobertura

La Generalitat amplia la Xarxa Comdes de comunicacions d’emergències amb 9 estacions base noves per a millorar la cobertura

La Generalitat amplia la Xarxa Comdes de comunicacions d’emergències amb 9 estacions base noves per a millorar la cobertura
  • En l’últim any s’han posat en marxa estacions a Andilla, Benidorm, Bétera, Cortes de Pallás, l’Alcúdia, Pedreguer, Petrer i Siete Aguas, i en la línia 10 de Metrovalencia
  • La Xarxa Comdes compta ja amb 193 emplaçaments i 2 estacions base mòbils
     

La Generalitat ha instal·lat 9 estacions base noves de la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat (Comdes) durant l’últim any, per a millorar la cobertura de la xarxa que utilitzen les flotes que intervenen en una emergència o un incident de seguretat. 

En concret, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), ha posat en funcionament les noves estacions en diversos emplaçaments d’Andilla, Benidorm, Bétera, Cortes de Pallás, l’Alcúdia, Pedreguer, Petrer i Siete Aguas, i en la línia 10 de Metrovalencia.

Aquestes estacions base se sumen a les 184 ja existents que permeten continuar garantint les comunicacions mòbils digitals, al marge de les operadores privades, a les organitzacions i les flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat en determinades situacions, com ara incendis forestals o situacions derivades de la pandèmia.

La Xarxa Comdes està a la disposició de totes les administracions de la Comunitat Valenciana i constitueix el sistema de comunicacions normalitzat per als serveis que intervenen en una emergència o una catàstrofe, tal com preveu la Llei 13/2010. La xarxa és pública i està operada i explotada per la Generalitat a través de la DGTIC, que du a terme la planificació, la supervisió i la gestió tècnica, així com les tasques de gestió operativa dels usuaris.

El director general de TIC, José Manuel García Duarte, ha detallat que “la DGTIC ha incrementat el nombre d’estacions base prop d’un 5 % en els últims dotze mesos per a oferir més cobertura al llarg de tot el territori de la Comunitat, i s’han reforçat especialment les zones muntanyenques per a assegurar la comunicació quan l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) declara una emergència”.

Segons García Duarte, “la Xarxa Comdes és una de les que cobreix més percentatge i territori de les que hi ha a Espanya dins del seu àmbit d’actuació, i proporciona comunicacions de veu i dades, com ara la posició dels terminals, als operatius sobre el terreny, amb una altíssima disponibilitat, fins i tot quan hi ha talls de subministrament elèctric, per a garantir-ne l’operació i la coordinació”.

La Xarxa Comdes està en constant creixement. En l’últim any, el nombre de flotes que en fan ús s’ha incrementat un 7,2 %, ja que s’han sumat 20 flotes noves a les 277 que ja feien ús de Comdes l’estiu passat. Així mateix, s’ha ampliat en 1.283 el nombre de nous abonats, la qual cosa representa un augment d’un 9,7 %.

La Generalitat posa la infraestructura de la Xarxa Comdes al servei de tots els municipis de la Comunitat perquè la utilitzen. Actualment, la xarxa compta amb 14.591 usuaris de 297 flotes, entre els quals es troben els serveis d’urgències sanitàries o de prevenció d’incendis forestals, el 112-CV, els consorcis provincials i locals del cos de Bombers, la Policia Autonòmica, els cossos de Policia Local i els efectius de Protecció Civil de 237 ajuntaments, incloent-hi les capitals de província.

Cada flota o organització pot utilitzar Comdes com una xarxa privada virtual amb grups propis i amb total independència de la resta. Per a fer-ho, Comdes compta ja amb 193 estacions base i 2 estacions mòbils, distribuïdes per tot el territori, més de 262 radioenllaços i capacitat per a més de 1.445 canals de comunicació de veu i dades simultànies.

Millorant la cobertura

Durant l’últim semestre de 2021, es van posar en marxa estacions base als municipis de l’Alcúdia, Benidorm i Siete Aguas per a millorar la cobertura de la xarxa: en interiors en la localitat de l’Alcúdia, a la zona de la platja de Llevant i el Parc Natural de la Serra Gelada de Benidorm i al nucli principal de població i zones de la Vallesa i de l’aeròdrom forestal a Siete Aguas. A més, es va integrar en l’equipament per a dotar de cobertura la línia 10 de Metrovalencia, a la part soterrada entre les estacions d’Alacant i Amado Granell.

Durant en el primer semestre de 2022, s’ha millorat la cobertura al municipi de Cortes de Pallás, incloent-hi les àrees forestals i les zones de la central hidroelèctrica i de l’embassament; el nucli de població i el terme municipal de Bétera; la zona forestal de Cerro Simón i els termes municipals d’Higueruelas i Andilla; la zona sud del Parc Natural del Montgó i les localitats de la Marina Alta com Pedreguer, Ondara, Benidoleig i Gata de Gorgos, i l’interior de les localitats d’Elda i Petrer. Finalment, s’ha dotat de cobertura interior els túnels del TRAM d’Alacant, de Lloma de Reixes i el Carritxar.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial