Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat adapta el seu model de cotització de nòmines al nou sistema de l'Estat per a millorar la gestió dels seus empleats amb la Seguretat Social

La Generalitat adapta el seu model de cotització de nòmines al nou sistema de l'Estat per a millorar la gestió dels seus empleats amb la Seguretat Social

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), ha iniciat el procés d'integració del model de cotització de nòmines de la Generalitat en el nou Sistema de Liquidació Directa de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Esta integració consistix en l'automatització dels procediments d'intercanvi d'informació entre la Generalitat, els seus organismes autònoms i la Tresoreria General de la Seguretat Social, a través del nou sistema de liquidació del projecte Creta (Control de Recaptació per Treballador).

La integració, de caràcter obligatori, serà efectiva ja des del dia de hui per als treballadors de les entitats autònomes SERVEF, INVASSAT, IVAT, IVAJ i AVFGA. La Seguretat Social comunicarà, en el futur, el termini establit per a la integració de la resta de la Generalitat.

De fet, les entitats afectades per esta primera fase, en la que es veuran involucrats prop de 2.000 empleats, han estat treballant durant mesos realitzant proves d'interconnexió amb el sistema.

Nou model de cotització

El Sistema de Liquidació Directa (SLD) és el nou model de cotització pel qual la Generalitat i els seus organismes autònoms hauran d'abonar a la Seguretat Social les quotes dels seus treballadors. Amb ell, és la Tresoreria General de la Seguretat Social la que efectua el càlcul de la liquidació, amb la seua pròpia informació i la facilitada per altres Administracions, i proporciona un rebut per al seu ingrés per mitjans electrònics. La Generalitat tan sols haurà d'aportar les dades que hagen variat respecte al mes anterior, incloses les bases de cotització.

Amb este nou model, l'Administració valenciana minimitza els errors en els càlculs de les cotitzacions i agilitza la seua gestió. Així mateix, el procés permetrà millorar l'intercanvi d'informació entre els distints sistemes de gestió de nòmines i la Seguretat Social.

La interoperabilitat entre estos dos sistemes millorarà la qualitat de les dades de cotització dels treballadors, a l'assumir la Tresoreria General l'aplicació de les regles de cotització i contrastar les dades amb caràcter previ a la liquidació.

Està previst implantar la següent fase del projecte al llarg dels pròxims mesos, amb la integració del total dels aproximadament 100.000 treballadors de la Generalitat en el Sistema de Liquidació Directa.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial