Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat activa en la web el formulari perquè les famílies sol·liciten la gratuïtat dels llibres de text del programa #XarxaLlibres

La Generalitat activa en la web el formulari perquè les famílies sol·liciten la gratuïtat dels llibres de text del programa #XarxaLlibres

La Generalitat ha activat en la web XarxaLlibres el formulari perquè les famílies puguen omplir el document amb què podran sol·licitar la gratuïtat dels llibres de text en els seus respectius ajuntaments.
 

L'anunci ha sigut realitzat en la firma del conveni de col·laboració que han subscrit el president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, per a la posada en marxa de #XarxaLlibres a la província de Castelló.

La Generalitat ha activat esta plataforma perquè les famílies puguen agilitzar els tràmits. A través de l'enllaç, les famílies hauran d'omplir el formulari electrònic o descarregar-se el formulari per a omplir-ho a mà. Es presentarà una sol·licitud per cada alumne en els punts habilitats pels ajuntaments. El document constarà del NIA (Número d'Identificació de l'Alumne) i del codi del centre escolar. Així mateix, s'inclourà la dada del compte corrent (IBAN) perquè es puga abonar el primer tram de l'ajuda econòmica.

El model de sol·licitud haurà d'anar acompanyat de la informació següent: original, duplicat o còpia compulsada de la factura o factures de compra dels llibres o el justificant de l'Ampa.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat que el programa #XarxaLlibres "garantix la igualtat en el servici públic d'educació, no és una mesura assistencial sinó pedagògica que compta amb el suport dels Ajuntaments i de les Diputacions".

En este sentit, ha agraït la col·laboració de la Diputació de Castelló i ha indicat que la línia de treball en què s'ha d'aprofundir és la de "cooperar entre les administracions" en benefici dels ciutadans, sobretot en estos moments de "infrafinançament que patix la Comunitat Valenciana i que condiciona la capacitat de la Generalitat".

Per la seua banda, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que #XarxaLlibres és una mesura social perquè inclou la creació d'un banc de llibres que ens ensenya a ser respectuosos els uns amb els altres i amb el material. Els llibres han de servir per a unir-nos a tots, per a aprendre millor i no per a separar-nos socialment".

El conseller ha indicat que amb el conveni que s'ha firmat a Castelló s'inicia un procés de col·laboració de les institucions amb la comunitat educativa. "És una gran oportunitat perquè les famílies i els centres educatius puguen treballar conjuntament i desenvolupen els bancs de llibres", ha indicat. "Volem la implicació i el compromís de les famílies" per a fer realitat este projecte.

A principi de la setmana que ve s'ingressaran els fons de la Generalitat als primers 244 ajuntaments que van sol·licitar participar en #XarxaLlibres perquè puguen fer efectiu els pagaments a les famílies.

 

 

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial