Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Fundació SocInfo premia la Direcció General de Tecnologies de la Informació per la seua trajectòria en la promoció de les TIC

La Fundació SocInfo premia la Direcció General de Tecnologies de la Informació per la seua trajectòria en la promoció de les TIC

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha arreplegat hui el Premi Comunitat Valenciana 2015 Societat de la Informació a la trajectòria de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI), dependent de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.

La directora general ha participat en la jornada "Societat de la informació a la Comunitat Valenciana (VII): cap a la recuperació", organitzada per la Fundació SocInfo (Societat de la Informació), que ha finalitzat amb l'entrega de premis per a reconéixer el treball de les administracions públiques de la Comunitat en el desenrotllament de la societat digital.

Bellés ha agraït el reconeixement de la Fundació SocInfo a la labor de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública en este àmbit, i ha destacat l'esforç i la implicació de l'equip tècnic de la DGTI.

"Finalitzarem la legislatura havent complit amb els objectius que ens marquem en l'Estratègia TIC 2011-2015 i havent posat en marxa un nou full de ruta amb l'aprovació de l'agenda digital de la Comunitat Valenciana, el passat mes de desembre", ha assegurat Bellés.

"El nostre objectiu principal en estos quatre anys ha sigut implantar un model centralitzat de gestió de les TIC en la Generalitat, i impulsar, al mateix temps, la innovació tecnològica en la gestió pública i en la prestació de servicis a ciutadans i empreses", ha afegit.

La directora general ha destacat alguns dels projectes més emblemàtics de la DGTI com ara GVA Cloud, el núvol privat de la Generalitat, o AGORA, el nou sistema que permetrà posar en marxa l'expedient judicial electrònic.

"Este mes hem presentat la nostra estratègia d'Administració electrònica fins a 2020, la qual cosa constituïx el primer pla específic que concreta l'agenda digital valenciana", ha explicat. El pla es compon de 90 actuacions concretes que impulsaran l'ús de les TIC per a innovar en l'Administració, eliminar l'ús de paper i oferir servicis públics digitals àgils i segurs.

En este sentit, ha recordat que "l'agenda digital de la Comunitat Valenciana constituïx un pla detallat per a potenciar el paper de les TIC com a motor del creixement i l'ocupació en la Comunitat". Este pla està alineat amb les agendes europea i espanyola i va ser aprovat pel Consell el passat mes de desembre.
L'agenda digital suposarà una inversió que supera els 630 milions d'euros a la Comunitat Valenciana fins a 2020, cofinançada per la Unió Europea. La inversió serà distribuïda entre els programes pressupostaris de les conselleries, per a desenrotllar els plans i projectes específics en cada cas.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial