Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Conselleria d’Habitatge facilita la tramitació de l’Informe d’avaluació d’edificis d’habitatges amb la nova aplicació informàtica Gesiee

La Conselleria d’Habitatge facilita la tramitació de l’Informe d’avaluació d’edificis d’habitatges amb la nova aplicació informàtica Gesiee

La Conselleria d’Habitatge facilita la tramitació de l’Informe d’avaluació d’edificis d’habitatges amb la nova aplicació informàtica Gesiee

  • L’eina informàtica desenvolupada per la Generalitat disposa d’un perfil redactor dirigit a arquitectes i arquitectes tècnics titulats
  • Entre les novetats destaca la millora en l’exposició de les condicions d’accessibilitat i en l’avaluació energètica amb la zona climàtica actualitzada

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica posa en marxa la nova aplicació informàtica Gesiee desenvolupada per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) —Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic— a fi de facilitar el procés de tramitació de l’Informe d’avaluació d’edificis d’habitatges de la Comunitat Valenciana (IEEV-CV).

Per al director general de Qualitat i Rehabilitació, Alberto Rubio, es tracta d’“una reivindicació històrica del sector que per fi podem satisfer. Dona bon compte del compromís de la Conselleria d’Habitatge amb l’impuls definitiu de l’IEE, la millor eina disponible de garantia de la conservació del parc construït d’habitatges”.

La nova eina està dirigida a professionals tècnics

El nou programa informàtic faculta la creació d’un perfil d’usuari com a administratiu (personal de Conselleria), ajuntament (personal d’ajuntaments) o personal redactor (tècnics titulats en arquitectura o arquitectura tècnica) mitjançant l’ús de certificat digital per a millorar la gestió dels informes.

La seua adreça d'Internet coexistirà durant sis mesos amb l’anterior existent per a la realització dels IEEV-CV.

Concretament, per al perfil de redactor o tècnic, l’aplicació possibilita fer informes complets o parcials de la parcel·la cadastral i la modelització de l’informe vinculat amb el cadastre immobiliari.

A més, l’eina Gesiee conté descripcions emergents que serveixen de suport o guia a l’usuari durant la redacció de l’informe i dels subinformes, per a cadascuna de les pestanyes o apartats que formen l’aplicació.

Altres de les novetats del programa web es refereixen al contingut amb la descripció d’elements d’urbanització i equipament, la millora en la definició de les condicions d’accessibilitat i la millora en l’avaluació energètica amb la zona climàtica actualitzada al CTE-DR 056/2022.

Així mateix, l’aplicació permet l’execució d’una revisió d’errors abans de finalitzar el procés de tramitació i l’opció d’imprimir un esborrany del document complet.

També disposa d’una ajuda o suport per a qualsevol classe d’incidència amb el programa i una nova guia d’inspecció.

Posteriorment a la presentació de l’Informe d’avaluació d’edificis i habitatges, els tècnics poden fer un seguiment de l’expedient o els expedients presentats des del seu perfil.

La pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ofereix més informació sobre l’aplicació Gesiee.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial