Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Ciutat Administrativa 9 d'Octubre acull ja la infraestructura informàtica d'Administració Pública i Presidència

La Ciutat Administrativa 9 d'Octubre acull ja la infraestructura informàtica d'Administració Pública i Presidència

La Generalitat ha traslladat la infraestructura informàtica de la Secretaria Autonòmica d'Administració Pública i de Presidència al Centre de Processament de Dades (CPD) corporatiu de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O). La mesura s'emmarca en la política de centralització i reducció del gasto de la Generalitat en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Amb estos trasllats, que s'ha completat sense que s'alteren els servicis públics que s'oferixen als ciutadans, sumen ja 18 els centres eliminats i integrats en la ciutat administrativa. Ara, tan sols resta integrar el CPD del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), que serà el següent, i escometre els trasllats d'Hisenda i Justícia.

El trasllat de l'àrea d'Administració Pública ha suposat un total de 26 servidors físics, 13 equips de xarxa i 10 equips auxiliars, que donen suport al treball diari de més de 400 usuaris en l'Administració valenciana.

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha explicat que "d'esta infraestructura informàtica depenen moltes aplicacions que donen servici a la Generalitat i, en definitiva al ciutadà, en unes matèries fonamentals per a l'Administració, com funció pública, i que comprén qüestions de molt diversa índole".

Per exemple, ha continuat, "en estos equips s'allotgen les aplicacions que gestionen el registre de parelles de fet o de fundacions i la cita prèvia en el Registre Civil. D'esta infraestructura depén també la gestió de cursos i la plataforma de certificacions de l'Institut Valencià d'Administració Pública (Ivap), així com algunes aplicacions d'Administració electrònica de l'àmbit de Justícia i Funció Pública".

Quant al trasllat de Presidència, ha suposat l'eliminació i integració de 34 servidors des dels quals operen les aplicacions, així com 2 equips de xarxa i 20 auxiliars. Estes aplicacions informàtiques donen servici a més de 30.000 usuaris entre ciutadans i empleats públics de l'Administració valenciana.

Entre els servicis de què depén este equipament està la gestió i publicació digital del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), que des de l'any 2007 només s'emet en eixe format per a reduir el gasto i avançar en l'Administració sense paper.

En els seus servidors, estan allotjats a més el portal web de la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua (www.vicepresidencia.gva.es), la web de recursos i servicis informatius Argos (argos.gva.es) i la botiga en línia LliG, de publicacions de la Generalitat Valenciana (www.llig.gva.es), entre altres.

La Conselleria va traslladar el mes d'abril passat els CPD de la Secretaria Autonòmica d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua i l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA).

Centralització de l'equipament informàtic

Al març de 2013, les conselleries van començar a traslladar-se a la nova Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, la qual cosa comporta una avaluació de l'equipament informàtic de cada una i la redistribució d'esta infraestructura en el nou CPD corporatiu de la Generalitat.

Antigament, les conselleries tenien distribuïda la infraestructura TIC en 23 seus distintes. Ara, la Direcció General de Tecnologies de la Informació està coordinant un procés d'integració i centralització en la CA9O, que permetrà estalviar un milió i mig d'euros a l'any en gastos corrents en TIC, un terç del qual es deu a la reducció de consum energètic.

El procés de centralització implica eliminar els CPD abans distribuïts i integrar-los en el CPD corporatiu, per a simplificar la gestió dels recursos TIC i eliminar equipament redundant. Així, amb el d'Administració Pública ja s'han integrat un total de 17 CPD i pròximament serà el torn dels 6 restants.

Així mateix, les conselleries estan integrant els seus sistemes d'informació per mitjà de tecnologies de computació en el núvol. La CA9O alberga la nova infraestructura de l'Administració valenciana per a servicis en el núvol, dins del projecte GVA Cloud, finançat al 80 per cent per la Comissió Europea a través del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).

GVA Cloud suposarà un canvi en la manera en què la Generalitat proveïx els servicis electrònics, ja que l'Administració comptarà amb un sistema més segur, capaç de respondre de manera dinàmica i més flexible als distints volums de demanda que es generen en cada moment en les conselleries.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial