Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La CA90 acull la infraestructura informàtica de la Subdirecció General d’Economia i Estadística

La CA90 acull la infraestructura informàtica de la Subdirecció General d’Economia i Estadística

El Centre de Processament de Dades (CPD) de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre acull des de hui la infraestructura informàtica de la Subdirecció General d'Economia i Estadística, en el marc del procés que du a terme la Generalitat per a la centralització i consolidació de tots els seus sistemes d'informació.

Al març de 2013 va començar el trasllat de les conselleries a la CA9O i, amb estes, el del seu equipament informàtic al nou CPD, que centralitzarà la infraestructura de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) abans distribuïda en 18 centres distints.

La Generalitat continua així el procés d'integració i centralització en la Ciutat Administrativa, que coordina la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI). La iniciativa permetrà estalviar un milió i mig d'euros a l'any en gastos corrents en TIC, dels quals mig milió corresponen a la reducció del gasto en consum energètic.

La Subdirecció General d'Economia i Estadística depén de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació i gestiona, entre altres sistemes d'informació, els de l'antic i extingit Institut Valencià d'Estadística. El trasllat del CPD ha comprés 18 servidors físics i 8 equips auxiliars.

D'este CPD depenen les aplicacions que han fet el servici durant el trasllat, com ara el banc de dades d'informació territorial, el banc de dades de comerç exterior o de l'enquesta de població activa i la publicació del padró municipal d'habitants, entre altres.

novetats

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial